Yalnızca konveyör bant satışları değil, aynı zamanda daha küçük ve verimli işletmelerin kurulabilmesi için danışmanlık hizmeti de vermek adına 2000 yılında kurulan Ayıkband’ın Genel Müdürü Ertunç Ayık, ST Endüstri Radyo’da Proses Çözümleri Dergisi Editörü Serkan Kıraç’ın sorularını yanıtladı. 8 – 14 Nisan tarihleri arasında Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenecek dünyanın bu sektördeki en büyük fuarı olan BAUMA 2019’a katılacaklarını açıklayan Ayık, burada yeni bir ürün gamlarını tanıtacaklarını açıkladı. Servislerde kullanılan, hem servis firmalarının hem de işletmelerin bant değişimlerinde kendi bakım ekiplerince de kullanabilecekleri bazı makina ekipmanlarını dizayn etmeye başladıklarını belirten Ayık, yaptıkları bu dizaynların üretimine başladıklarını da belirtti.

“BAUMA BİR KAPI”

“Bauma fuarını bir kapı olarak görerek dünyaya açılmayı ve ürünlerimizi dünyaya lanse etmeyi planlıyoruz.” açıklamasında bulunan Ayık, aynı zamanda servislerinin de uluslararası platformda burada tanıtılmasını hedeflediklerini söyledi. “Dünya standartlarında, hatta dünya standartlarının da üzerinde makina parkuruna sahibiz. Bunun yanı sıra bilgi ve tecrübemiz de üst düzeyde. Bu birikimimizi yurtdışına da taşımayı planlıyoruz” diyen Ayık, özellikle de yeni ürün gamlarının tanıtımını BAUMA 2019’da yapmak istediklerini anlattı.

LOKOMOTİF ÜRÜN: BANT SARICILARI

Bauma‘da sergilemeyi planladıkları bu yeni ana ürün gruplarının lokomotif ürünü olarak bant sarıcıları gösteren Ayık, “Bant sarıcılar, kendi yapmış olduğumuz işlemlerde bize inanılmaz avantajlar sağlıyor.” dedi. Sağlanan bu avantajdaki ana unsurun işlemlerin çok daha kısa sürede yapılması olduğunu anlatan Ayık, bant değişim ve servis işlerinin hızlı yapılmasının işletmeler için oldukça önemli olduğunun altını çizdi. “Bu nedenle, bant değişim servislerinde kullandığımız otomatik bant sarma makinaları, müşterilerimize büyük avantaj sağlıyor.” diyen Ayık, bunu bir ürün olarak hem yurtiçinde hem yurtdışında sunmaya karar verdiklerini açıkladı.

Programı Dinlemek İçin