BERLİN (AA) - Mercedes-Benz'in ana şirketi olan Alman otomobil üreticisi Daimler AG, 12 ay içerisinde kar marjı tahminlerini üçüncü defa aşağı yönlü olarak revize etti.

Daimler AG tarafından yapılan açıklamaya göre, dizel araçlarla ilgili süren idari süreçler ve önlemler sebebiyle "üç haneli milyon (avro) rakam" masraf beklendiği hatırlatılarak, bunun da şirketin bu senenin ikinci çeyreğinde kazancını etkileyebileceği belirtildi

Daha önce bu sene çin faiz ve vergi öncesi karının (FVÖK- EBIT) geçen seneden biraz daha fazla olacağını bildiren firma, bu karın geçen seneyle aynı seviyede kalacağını belirtti. Daimler, geçen sene faiz ve vergi öncesi karını 11,1 milyar avro olarak belirtmişti.

Daimler'in açıklamasında karşı karşıya kalınan idari süreç ve önlemlere dair detaylı bilgi sunulmazken dizel incelemeleri için ne kadar para ayrıldığı belirtilmedi.

Haberin yayılmasıyla birlikte  şirketin hisseleri yaklaşık yüzde 5 oranında değer kaybı yaşadı. Karın aşağı yönlü revize edilmesinin, Daimler’in emisyon hile yazılımı ile piyasa sirkülasyonuna sokulan 60 bin dizel aracını geri çağırma emrinden sonra gelmesi ise dikkatlerden kaçmadı.