Personeli ile birlikte İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası'nı kutlayan MMK Metalurji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Denis Kvasov, bu özel güne özel yaptığı açıklamalarında iş sağlığı ve güvenliği alanındaki bilinci tüm şirkete uyarlamak için ayda iki kez ‘Odit Denetimleri’ uygulayacaklarını açıkladı.

Demir çelik pazarının lider şirketlerinden biri olan MMK Metalurji, her sektörde olduğu gibi iş sağlığı ve güvenliğine büyük önem veriyor. Sürekli olarak bu alanda personeline konu ile ilgili olarak eğitimler veren şirket, İş Sağlığı Güvenliği Haftası’nda düzenlediği etkinlikler ile iş sağlığı ve güvenliğine hassasiyet göstermesini amaçladı. Bu istikamette çalışmalarını sürdüren şirket yasal zorunluluk olarak görülmesi gereken İSG eğitimlerininyanı sıra sene içinde çeşitli danışmanlık firmalarından da destek alıyor. Aynı zamanda firma içinde kurulan neredeyse 100 kişilik denetleme grubuyla da ayda 2 kes personeline çalışma alanları ve uygulama yöntemlerini inceliyor.

ÇALIŞMALAR SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI

Bünyesinde 1200 çalışan barındıran MMK Metalurji’de iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili çalışmaların sürdürülebilir olmasını önemseniyor. MMK Metalurji CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Denis Kvasov, konu ile ilgili şunları dedi: “Görevi ne olursa olsun tüm personelimizin güvenliði bizim için aynı şekilde değerlidir. Tesislerimizde yer verdiğimiz uluslararası OHSAS 18001 İş Güvenliği Yönetim Sistemi ve genel süreçlerle ilgili danışmanlık, denetim ve eğitim aldığımız İSG danışmanlık firmasıyla yaptığımız faaliyetlerle kalmayarak, iş sağlığı ve güvenliği konusundaki farkındalığı ailemizin tüm bireylerine indirgemek için ayda kez ‘Odit Denetimleri’ ile algı seviyemizi yükseltmeyi amaçlıyoruz.”

Gün içerisinde yaşanan ve mühim olabilecek tehlikeli anların engellenebileceğini söyleyen Kvasov; “MMK Metalurji olarak korumamız gereken büyük bir aileye sahibiz. Bu nedenle her ne kadar gerekli tüm önlemleri firma olarak alsak da, hepimizin ailemize karşı sorumluluğu olduğunun altını çizmek isterim. Çalışma arkadaşınızın iş sağılığı ve güvenliğinde risk oluşturabilecek davranışlarını gördüğünüzde müdahale etmeniz, olası iş kazasını önleyecek ve ailemizin zarar görmesini engelleyecektir.'' dedi.