Alapros, ürettiği makinalar ve fabrikalar aracılığıyla tahıl öğütme, işleme teknolojilerinde entegre çözümler sunuyor. Komple tesis kurulumunda yılda ortalama 10, 12 proje tamamladıklarını ifade eden Alapros Yönetim Kurulu Üyesi Semih Alapala ile son projeleri olan Afrika ihracatı odaklı konuştuk.

aklaşık 8 aylık süreç sonunda devreye alınması hedeflenen Afrika projesinin ihracatı için Alapala şunları kaydetti: “Alapros’un altyapısını çok yüksek miktarlarda üretime göre ayarladık. Çünkü gerçekten de sektörde çok pahalı olmayan ama çok kaliteli ve çok üstün özellikli makinaların üretimiyle ilgili bir boşluk oluşmuş. Şu anda da önemli siparişler ve görüşme aşamasında önemli projelerimiz devam ediyor. İran’dan Meksika’ya, Rusya’dan Afrika’ya görüştüğümüz birçok müşterimiz var. Bunlardan biri de Afrika’ya yönelik oldu. Bu projemiz yurt dışındaki bir irmik tesisini kapsıyor. Ürettiğimiz hat, makarna imalat hattıyla entegre olacak. Hat içerisinde çok yüksek sayıda makina birbiriyle ilintili olarak çalışacak. Üretim parkurumuzda şu anda yeni bir projemizin valslerini boya sonrası montaj hattına dizdik ve montajına devam ediyoruz.” dedi.

Tahıl işleme teknolojilerinde üretim, temizlik, öğütme, paketleme makinaları ve fabrikaları tasarlayan Alapros, olağanüstü deneyime ve geniş ürün yelpazesine sahip bir endüstri lideridir. Bugün, 15 bin metrekarelik fabrikada, rekabetçi ürünler üretiliyor.