Ağır sanayide 70 yıl gibi uzun yıllara dayanan bir deneyime sahip olan  Schmersal Grubun  ağır sanayi ürünleri birçok sektörde kullanılıyor. Bunların başında, Yüzey madenciliği ve madencilik sektörü, İnşaat makineleri ve yardımcı araçlar, Belediye ve endüstriyel araçlar, Demiryolları ve demiryolu altyapısı, Tersaneler ve gemi yapımı sektörleri geliyor.

Ayrıca, Vinçler ve konveyörler, Karıştırma tesisi ve proses teknolojisi, Geri dönüşüm, Enerji üretimi ve işlenmesi, Rafineriler ve açık deniz teknolojisi sektörlerinde de Schmersal’ın ağır sanayi ürünleri kullanılıyor. Tüm bu sektörler aşağıdaki ağır ve tehlikeli yüklerin muamele edilmesi ve taşınmasını içeren temel ağır sanayi proseslerini içeriyor.

HAM MADDE ÇIKARMA

Dünyanın bütün kıtalarında ham maddelere ihtiyaç vardır.  Yeraltı veya yüzey madenciliğinde insan ve makina için ortam koşulları oldukça zorlayıcıdır. 
Uygulanan teknoloji ise her zaman mükemmel bir şekilde çalışmalı, çok düşük ve yüksek sıcaklıklar, m² başına 30 g'a kadar toz konsantrasyonları, hava koşulları, yağmur, buz veya yoğun UV radyasyonu gibi her koşulda. 
Konum anahtarları, halatlı acil durdurma anahtarları ve kumanda cihazları özellikle bu ortam şartlarına göre uyarlanmıştır.

HAM MADDE AKTARMA VE TAŞIMA

Firma, yükleme ve boşaltma işlemleri sırasında gerçekleştirilecek farklı konumlandırma ve kontrol görevleri için, özel onaylı kapsamlı bir mekanik ve elektromekanik sistem bileşenleri programı sunuyor.  Bazı standart anahtar serileri, örneğin GL ve / veya IECex onayına sahiptir.  Buna ek olarak, geniş aktüatör seçenekleri "kıyıdan gemiye" tesisler üzerinde en çeşitli uygulamaları mümkün kılıyor.  Otomasyon konseptlerine entegrasyon AS-i field bus sistemi ile mümkün.  BN 20 2rz tipi temassız manyetik şalterler de  tüm dünyadaki en hızlı ve en modern "gemi-kıyı" vinç kurulumlarına monte edilmiştir.

HAM MADDE İŞLEME

Metal işleme endüstrisi, şalt sisteminin Schmersal’daki orijinal uygulama alanıdır.  1945'teki kuruluşundan kısa bir süre sonra, şirket, aşırı ağır üretim ve ortam koşullarında güvenli bir anahtarlama ve en yüksek güvenilirliği garanti eden şalt sistemini geliştirdi ve üretti. Çelik veya metal üretim endüstrileri genellikle çeşitli şekil ve boyutlarda presleme, dövme, haddeleme, çıkarma, alaşımlama veya döküm ve kalıplama gibi diğer işlemleri içeriyor. Açık deniz, petrol ve gaz endüstrisinde ağır hizmet tipi şalt sisteminin kullanımı için, "Metal işleme" bölümünde daha önce belirtilen ortam koşullarına getirilen gereksinimler daha da katıdır. Schmersal Grubu ağır sanayi ürünleri tüm bu prosesleri sektörün önde gelen firmalarında yıllardır başarı ile yerine getiriyor.