Türk araç üstü ekipman ve savunma sanayiinde faaliyet gösteren İzmir merkezli Katmerciler’in zırhlı muharebe segmentindeki ilk ihracatı olan ve geçen yıl gelen siparişle seri üretimine başlanan HIZIR’ların ilk bölümü Afrika’ya doğru yola çıktı.

Firma tarafından geliştirilen 20,7 milyon dolar değerinde ihracatla ilk partinin gönderimine başlandığı, anlaşma kapsamında teslimatların yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

2020’DE 45 MİLYON DOLARLIK İHRACAT HEDEFLİYOR

Katmerciler’in İcra Kurulu Başkan Vekili Furkan Katmerci, söz konusu teslimata ilişkin yaptığı değerlendirmede, uzun yıllardır sivil ekipman tarafında elde ettikleri ihracat başarısını savunma alanında da tekrarlamayı amaçladıklarını ifade etti. 

HIZIR’la birlikte yeni bir kapı daha açtıklarını ve ihracat başarısını sürdürmeyi amaçladıklarını kaydeden Katmerci, “Sivil ekipmanda olduğu gibi savunma sektöründe de ihracatımızı artırarak Katmerciler’i büyütmek, uluslararası ölçekte marka bilinirliğimizi ve karlılığımızı yükseltmek ve ülke ekonomisine katkımızı artırmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Gelirlerinin yarısından fazlasını ihracattan elde etmeyi stratejik bir hedef olarak belirlediklerinin altını çizen Katmerci, 2020’nin 40-45 milyon dolarlık seviyeyle en yüksek ihracata imza attıkları yıllardan olacağını öngördüklerini dile getirdi. 

LANSMANINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPMIŞTI

Türk savunma sanayiinde sınıfının en yüksek motor gücüne sahip, en güçlü taktik tekerlekli zırhlı muharebe aracı olarak dikkat çeken HIZIR, sınır güvenliği için tasarlanan özel versiyonuyla TSK’nın envanterine de girmeyi başarmıştı.

Aracın lansmanı, Kasım 2016’daki 3. High-Tech Port by MÜSİAD Fuarı’nda yapılmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tanıtılmıştı.

HIZIR'ın videosu için lütfen tıklayınız: