OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Orhan Aydın, hafif metro ve hızlı tren gibi araçların üretiminde kamu, üniversite ve firmalar arasında sinerji oluşturulmasını önererek, "Türkiye’deki şirketlerimizin, sanayimizin, üretemeyeceği hiçbir şey yok. Hafif metro, hızlı tren, hepsini Türkiye’de üretebiliriz." dedi.

RAYLI SİSTEMLERİ TÜRKİYE'DE ÜRETEBİLİRİZ

OSTİM OSB'den yapılan açıklamaya göre, Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi (ARUS), Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü ve ASELSAN ile Yerlileştirme İşbirliği Toplantısı yaptı.

50 KARDEŞ ŞEHRE İHRACAT YAPABİLİRİZ


OSTİM OSB olarak iş birliğine açık olduklarını kaydeden Aydın, raylı sistemler sektöründe büyük mesafe kat edildiğinin altını çizerek, şöyle konuştu:

"Hafif metro, hızlı tren hepsini Türkiye’de yapabiliriz. Firmalarımızın yapamayacağı bir şey yok. EGO'nun tüm ihtiyaçlarını ve tüm araçları üretebiliriz. Sadece Ankara Büyükşehir Belediyesinin 50 kardeş şehri var. 50 kardeş şehre de bu sistemleri götürebiliriz. Altyapı, ulaşım, raylı sistemler, haberleşme gibi bütün işlemleri, üretecek yeterliliğe sahibiz. Yine, 50 şehre otobüs satabiliriz.”dedi.