Geçmişte Shanghai Zhenhua Port Machinery olarak bilinen Shanghai Zhenhua Heavy Industry Co., Ltd., konteyner vinci piyasasında sahip olduğu %70lik pay ile küresel liman makineleri endüstrisinin piyasa lideri konumunda bulunuyor.

ZPMCnin 3000 tonluk sondaj kulesi ve boru döşeme gemisi, dünyanın en gelişmiş boru döşeme teknolojileri ile donatılan ve açık deniz mühendisliğinde kullanılan büyük bir mavnadır. Gemi, kaldırma ve boru döşeme özellikleri ile kullanımda yüksek verimliliğe sahiptir ve aynı anda iki boru hattı döşeyebilir.

Gemi bir adet 360° ağır yük döner vincine sahiptir ve bu vinç sabitken 3000 ton, tam bir çember olarak dönerken 2000 ton taşıyabilir. Vinç sistemi, yüksek performanslı VACON® AC sürücüleri ile çalışmaktadır. Söz konusu gemi, açık deniz petrol yataklarının çıkarılmasında ve deniz altı boru döşeme projelerinde parlak bir geleceğe sahiptir.

BAŞARI İÇİN GEREKLİ GÜVENİLİR TEDARİKÇİLER VE PARTNERLER

Bu yenilikçi mavna, Çin endüstrisinde bulunan teknoloji boşluklarını doldurmaya yardımcı olmakta ve bu yüzden ZPMC, gelişimi sırasında aracın tasarımına ve proje için güvenilir tedarikçiler ve partnerler bulunmasına büyük önem vermektedir. ZPMC geçmişte VACON® ürünü kullanmamıştır; fakat görüşmelerin ve teknik incelemelerin ardından ZPMC,  VACON® ürünlerindeki açık kaynaklı yazılım platformundan, bunları denizcilik endüstrisinde uygulama deneyiminden, ürünlerin mükemmel performansı ve yüksek güvenilirliğinden etkilenmiştir. Ayrıca ZPMC,  VACON®  personelinin profesyonel yaklaşımı ve işbirlikçi ruhunu da takdir etmiştir.

3000 tonluk vinci çalıştıran motorların toplam gücü 7,1 MW’tır. Vinç, iki ana kancaya, iki yardımcı kancaya, iki kirişe, altı döndürme dişlisine, iki donanım kancasına, iki kargo kontrol vincine, bir kanca kontrol vincine sahiptir. Tüm AC sistemi; iki adet 12-Pulse Ortak DC Baralı Drive sisteminden oluşur. İki sistem de tek bir 24-Pulse VACON® AC Drive sisteminden beslenmektedir. Tüm sistem için THDu %5’ten azdır ve bu da denizcilik klasman kurumlarının gereksinimlerini karşılamaktadı.

Sistem, dört adet VACON® NX doğrultucu modül ve 17 adet VACON® NXP inverter modül ile tüm motorları kontrol eder. İki adet VACON® NX frenleme ünitesi de fazla fren enerjisini dağıtmak için ayarlanmıştır.

Ortak DC Bara Drive sistemleri konusunda VACON® NX ürün ailesi, modüler bir tasarıma ve oldukça kompakt bir yapıdadır. Kullandığı kapalı çevrim vektör kontrol modu sayesinde %0,01’den düşük hız ve %2’den düşük tork kesinliği ile doğru hız ve tork kontrolüne sahiptir. Aynı zamanda sistem, sıfır hız da dahil olmak üzere tüm hız aralığında tam tork ile kontrol edilebilir.  VACON® ve ZPMC, 360° dönebilen bu vinç sistemi için Vacon Marine uygulamasını temel alan özel bir uygulama geliştirmiştir.

ÇİN AĞIR DENİZ SANAYİSİ İÇİN BÜYÜK BEKLENTİLER

Çin'in deniz ekonomisi, 2017 yılında ülkenin ekonomisinin %9,4ünü oluşturmuştur. Öneminin büyümesi ve bunun da endüstriye daha fazla iş getirmesi beklenmektedir.

Söz konusu boru döşeme gemisinin başarısı,  VACON® ve ZPMC’ye diğer ZPMC ürünlerini de içeren başka işbirliği fırsatlarını keşfetme imkanı vermiştir.