İZMİR (AA) - Siemens Mobility Ulaşım Sistemleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Rasim Cüneyt Genç, firmalarının rettiği 7 adet hızlı trenin  hali hazırda Türkiye'de faaliyetlerine devam ettiğini  söyleyerek, 10 adet daha yüksek hızlı tren siparişi aldıklarını söyledi. 2019 sonunda lk trenlerin gelmeye başlayacağını belirten Genç, . 2020 yılı içerisinde tüm tremlerin raylarda olacağını müjdeledi.

İzmir'de gerçekleştirilen Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler ve Lojistik Fuarı-Eurasia Rail'de basına konuşan Genç,  olarak raylı sistemlerde hem altyapı hem de araçlar hususunda çalışma yaptıklarını anlattı. 

Kara yolları için de akıllı trafik sistemleri ile birlikte  elektromekanik kontrol çözümleri sunduklarını hatırlatan Genç, Siemens'in Türkiye ile ilişkilerinin uzun yıllarda dayandığını hatırlattı. Ulaşım sistemleri konusunda Türkiye'deki ilk projelerinin 1913 senesinde  İstanbul'un atlı tramvay hattının elektrikliye çevrilmesiyle başladığına değinen Genç,  2013'te senesinde de  yüksek hızlı trenler için sözleşmesini imzaladıklarını ve  şu anda bunların 7 tanesinin TCDD hatlarında faaliyet gösterdiklerini belirtti. Saatte 300 kilometre ve üzeri hızlarda çıkabilen mevcut 7 set Velaro model  hızlı trene ek olarak 10 adet daha yüksek hızlı trenimizin siparişini aldıklarını hatırlatan Genç,  2020 yılında hepsinin raylara inmiş olacağını müjdeledi.