İSTANBUL (AA) - Sabancı Holding'in iştiraki olan Çimsa, 2018 senesinde çimento sektöründe gerçekleştirdiği 869 milyon TL’lik ihracatla sektörünün lider firması oldu.

Çimsa'dantarafından yapılan basın açıklamasına göre; ülke ekonomisi ile sanayinin büyümesine sağladığı katkılarla birlikte 2018'de 69 milyon TL’lik ihracat gerçekleştiren Çimsa, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafındangerçekleştirilen 2018 İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’nde sektörünün en fazla ihracat yapan şirketi ödülüne layik görüldü.

KOnuyla ilgili olarak Sabancı Holding Çimento Grup Başkanı ve Çimsa Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka; Çimsa olarak çimento sektöründe en fazla ihracat yapan şirketler arasında ilk sırada yer bulunmlarından ötürü son derece mutlu olduğunu belirterek, geniş ölçekli ihracat gücü ile 2019'de küresel oyuncu kimliğini daha da güçlendireceklerini ve ekonomisi ile kalkınmasına destek olmayı sürdüreceklerini vurguladı. 

Çimsa’nın 2018'in çimento sektörü ihracat lideri ödülüne layık bulundukları için son derece gururlu olduuğnu dile getiren Özcan, 2019'da da global yatırımlarını ara vermeden sürdüreceklerini söyledi.