Kar Group, 2019 yılı için planladığı yatırımları birer birer hayata geçirmeye başladı. 2019 yılı planları kapsamında yapılan 10 milyon TL'lik yatırımla ile Karbeton, Sancaktepe Hazır Beton Tesisi’ni teknolojik açıdan yenileyerek daha çevreci bir yapıya kavuşturdu.

50'nci yaşını kutlayan Kar Group, Karbeton Sancaktepe Hazır Beton Tesisi'nin yenileme yatırımını tamamladı ve faaliyete açtı. Tesis, Türkiye'nin yeraltındaki tamamı kapalı stoklu ilk beton santrali olma unvanına sahip.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kar Group Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü, Karbeton Sancaktepe Hazır Beton Tesisi'nin 10 milyon TL'lik bir yatırımla yenilendiklerini söyledi. Yenilenmenin ardından tesisin hazır beton üretim kapasitesinin de arttığını ifade eden Üçüncü, tesislerinde bulunan iki beton santralinin de arıtma sistemini, tamamı kapalı stok alanını, toz salınımını engelleyen filtre sistemlerini ve geniş yeşil alan planlamasıyla hayata geçirdiklerini söyledi. Grup olarak yeşil ve çevre konusuna oldukça önem verdiklerini belirten Üçüncü, tüm yatırımlarını bu kriterler doğrultusunca hayata geçirdiklerinin altını çizdi. Sancaktepe Hazır Beton Tesis’inde de diğer projelerinde olduğu gibi hava kalitesinin korunmasına, gürültü yalıtımına, atık su kontrolüne, akaryakıt, yağ ve kimyasal madde yönetimine, katı atık yönetimi ve trafik yönetimi gibi tüm detaylara fazlasıyla özen gösterdiklerini belirten Üçüncü, ayrıntılı çevre kontrolü unsurlarını göz önünde tuttuklarını da sözlerine ekledi.