ABB Robotik Hizmet Robotları Ürün Grubu Müdürü Jose-Manuel Collados, "XtalPi ile olan iş birliğimiz, ABB'nin yaşam bilimleri sektöründeki kolaboratif robotları için bir başka kilometre taşını temsil ediyor. ABB Robotik ve XtalPi, insanlarla yan yana çalışabilen otomasyon yoluyla laboratuvar araştırma ve geliştirmesini radikal bir şekilde geliştirecek. ABB, ilaç ve biyoteknoloji şirketlerinin yeni ilaçları daha hızlı ve daha az maliyetle geliştirmesini sağlayarak, hastalıkların önlenmesine yönelik daha fazla araştırmaya yardımcı olarak daha sağlıklı toplumlar ortaya çıkarmaya imkan sağlayacak. Şangay Zhangjiang'daki Yaşam Bilimleri ve Sağlık Hizmetlerine yönelik yeni Açık İnovasyon Laboratuvarımız, Houston'daki Texas Tıp Merkezi Kampüsündeki Yaşam Bilimleri ve Sağlık Hizmetleri Laboratuvarımızda yaptığımız çalışmaları tamamlıyor" dedi.

100’DEN FAZLA GOFA COBOT SATIN ALDI

XtalPi, yaşam bilimlerinde akıllı ve dijital dönüşüm ile kimya endüstrisindeki yeni malzemeleri desteklemeye kendini adamış bir şirket. Yapay zeka teknoloji şirketi 2022'de Çin'in Şanghay kentindeki test tesisinde otomatik laboratuvar iş istasyonları oluşturmak için 100'den fazla GoFa cobot satın aldı. Bu yıl XtalPi, araştırmacılara otomasyon ekipmanları aracılığıyla yardımcı olabilmek amacıyla otomasyon merkezli XtalPi Akıllı Otomasyon markasını resmi olarak piyasaya sürdü. XtalPi Akıllı Otomasyon, ABB Robotik ile hedefledikleri endüstriler için yeni ilaç ve malzemelerin geliştirilmesinde yer alan sentez ve kristalizasyon süreçlerini otomatikleştirmek için GoFa™ cobot'larını kullanıyor.

Otomatik laboratuvar iş istasyonları, çeşitli deney adımlarını tamamlamak için farklı modüller kullanılarak özel gereksinimleri karşılayacak şekilde özelleştirilebilir. ABB'nin GoFa cobot'ları tekrarlayan, manuel görevleri üstlenirken aynı zamanda aralıksız çalışarak deneylerin hızını artırıyor. Üretilen büyük hacimli yüksek kaliteli veriler, Tasarla-Yap-Test-Analiz araştırma döngüsünün verimliliğini artırmaya yardımcı olabilecek ve yapay zekayı bilime yönlendirmek için sağlam bir temel sağlayacak. GoFa cobot'ları, XtalPi Akıllı Otomasyon tarafından laboratuvar araştırma ve geliştirmesini daha hızlı ve daha verimli hale getirebilmek amacıyla hazırlık iş istasyonları, seyreltme ve filtreleme iş istasyonları, reaksiyon iş istasyonları, UPLC test iş istasyonları, glovebox iş istasyonları, numune depoları ve Otomatik Kılavuzlu Araçlar (AGV) geliştirebilmek için kullanılıyor.

Her bir otomatik iş istasyonu, ABB'nin GoFa cobot'larının, glove box’lar da dahil olmak üzere (nem veya oksijenin bulunmadığı) bir dizi zorlu ortamda çalışarak, minimum denetimle kapakların açılması ve laboratuvar ekipmanlarının yerleştirilmesi, sıvı taşıma, numune ekleme, filtreleme, seyreltme, manyetik karıştırma, hızlı numune alma ve UPLC testi sıvı taşıma gibi karmaşık görevleri yerine getirdiği yüzlerce farklı deney gerçekleştirebilir.

İŞ İSTASYONLARI ARASINDA OTOMATİK NUMUNE AKTARIMI

GoFa cobot'larla donatılmış Otonom Mobil Robotlar (AMR), numuneleri iş istasyonları arasında otomatik olarak aktararak verimliliği artırırken maliyetleri daha da azaltır. Bir GoFa kobot ve dört döner sütunla donatılmış otomatik numune depoları, laboratuvar reaktifleri için kompakt ve verimli depolama ile erişim sağlayarak süreci daha verimli ve tamamen izlenebilir hale getirebilir.

TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE'DE ROBOTİK YÜKSELİŞ TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE'DE ROBOTİK YÜKSELİŞ

XtalPi Otomasyon Ürün Yönetimi Direktörü Chenxi Zhang şunları söyledi: "ABB ile iş ortaklığı sayesinde, insan-robot entegrasyon modelini uygulayarak laboratuvarlardaki verimliliği artırabiliriz. İlaç endüstrisine daha yenilikçi çözümler getirmek için XtalPi'nin akıllı yazılım sistemi ve sektör deneyimini ABB'nin robot teknolojisindeki uzmanlığıyla birleştirmeyi umuyoruz; bu da Ar-Ge sürecinde otomasyon ve robotların kullanımını genişletecek ve laboratuvarların otomasyonuna yardımcı olabilecek."

Bu, ABB Robotik'in, 2022'de 5,1 milyar ABD doları gelirle önemli bir büyüme kaydeden ve 2028'de 7,1 milyar ABD dolarına yükselmesi beklenen laboratuvar otomasyonu pazarındaki son projesi.