Ağır Sanayi Çözümleri

2018 yılında birçok inovatif tasarıma imza attı

Desteklediği bağlantı teknolojileri ve markanın ciddi bütçelerle yürüttüğü Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarından nasibini alan en gelişmiş Esit Elektronik ürünleriyle müşterilerini karşılayacaklarını ifade eden Hekimoğlu geliştirdikleri bu ürünlerin detaylarını anlattı. 

2018 yılında pazara sunduğunuz güncel çözümleriniz neler? Bu ay gerçekleşecek III. Proses Otomasyonu Zirvesi ve Sergisi’nde yoğunlaşmayı planladığınız konu başlıklarınız neler olacak?

Tesis yatırımları her yıl daha da IoT ve Endüstri 4.0 kavramlarını benimserken, bizleri de daha esnek, hızlı, akıllı ve çok daha fazla bağlantı/iletişim seçenekleri ile donanmış cihazlar üretmeye itiyor. Dolayısı ile biz de mevcut cihazlarımızı yıldan yıla güncellemeyi sürdürürken, yeni opsiyonlar ve yeni cihazlar da geliştiriyoruz. 2018 yılının ilk yarısı bizim için dijital yük hücreleri modellerinin geliştiği, yeni modellerin çıktığı ve pazarda daha fazla dijital yük hücresi satışı yaparak geçirdiğimiz bir dönemdi. Bununla beraber yine tartı indikatörlerimizde elektrik tüketimlerinden, bağlantı/iletişim opsiyonlarının çeşitliliğine kadar komple bir revizyon yapmakta olduğumuz dönemdeyiz. Bu yıl içerisinde piyasaya sürdüğümüz Smart-2 Tartım indikatörümüz ve CAD Dijital Yük Hücremizin lansman süreci devam etmekte olup, Proses Otomasyon Sergisinde üzerinde uygulamalı olarak sunumunu yapacağımız bir demo standımız da olacak.

Hangi sektörlerden firmaların, hangi pozisyonlarında çalışan kişileri müşteri potansiyelinizi oluşturuyor, tanımlar mısınız?

Esit Elektronik olarak tartım cihazları, sensörleri ve otomasyonu konusunda lider konumda bir firmayız. Ürünlerimizin hitap ettiği sektörler ise neredeyse imalat sektörünün tamamı ve ticaret açısından da kısmen bu firmaları içermekte.  Halihazırda Demir çelik, çimento sektörüne, akaryakıt, petrokimya gibi sektörlerin ülkemizdeki en büyük firmaları Esit marka ürünler kullanırken; maden, gıda, kimya ve tekstil sektöründe de sayısız firmanın tedarikçisi konumundayız. İletişim içerisinde bulunduğumuz profil açısından bakarsak, firmaların hem yeni yatırımları esnasında üst düzey yönetim, proje ve ArGe bölümleriyle iletişim içindeyiz, hem de teknik seviyede cihazları kullanan, kalibrasyonunu yapan veya performansından sorumlu olan mühendis ve diğer teknik personel ile yakın bir çalışma ortamındayız.

Elbette ki firmaların satınalma departmanları, satınalma sürecinde devreye girmekte ve bizimle iletişim içinde olabilmektedir.

Zirve’de yer alan standınızda sergilemeyi planladığınız ürün gruplarınızı ve uygulamalarınızı tanıyabilir miyiz?

Ürünlerimiz ve vizyonumuzla ilgili bazı görselleri sergileyecek olmamıza beraber, yeni tasarlanmış olan ve kendi segmentleri içerisinde çığır açacak nitelikte iki ürünümüzün de lansmanını yapacağız. Bunların ilki, Smart 2 adını verdiğimiz bir tartı indikatörü. Smart 2 indikatörümüz: içinde iki tane dahili röle ve bazı bağlantı çıkışları olan, Wi-Fi veya Bluetooth ile de kablosuz bağlantı imkanı sunan küçük ve güçlü bir tartı indikatörü. Kendisine özel IP 68 sınıfında özel aparatı ile beraber geliyor ürün. Dolayısı ile her türlü dış mekanda ya da iç mekanda, araç üstü veya cihaz üstü, vinç üstü uygulamalarına uygun bir ürün haline gelmiş oluyor bu özellikleri ile… Aynı zamanda kendine ait açı ölçer ile açı değişiminde dijital olarak tartımı düzeltme gibi bir şansınız da oluyor bu sayede. Wi-Fi ya da Bluetooth ile bir PC’ye ya da bir başka elektronik cihaza uzaktan tartı bilgisini aktarma şansı da mevcut. Bu özellikleri ile taşıt üzerinde tartım uygulamalarında veya tank, bunker ya da silo tartım gibi uygulamalarda son derece başarılı ve hassas tartım yapan bir ürün. Daha önceki ürünümüz, Smart P, vinç ve asansör imalatçıları tarafında yaygın olarak tercih edilen bir ürün olmuştu. Fakat bu yeni ürünümüzde çözünürlük Smart ürünümüze göre 10 kat daha artırıldı. Dolayısı ile hem emniyet unsuru olarak asansörde ya da vinçte kullanılabileceği gibi, hem de hassas bir tartım işlemi için tartı indikatörü olarak da kullanılabiliyor. En büyük özelliği kompakt, küçük yapılı ve ekonomik olmasına rağmen çok hassas bir tartı aleti olmasını sağlayan güçlü bir işlemciye sahip olması.

Diğer yeni ürünümüz ise Esit CAD dijital yük hücremiz oldu. Her zaman olduğu gibi Esit olarak işin içine bir inovasyon katmadan duramadık. Piyasada dijital yük hücrelerinin analog yük hücrelerine göre herhangi bir ekstra avantajı yok. Sadece analog sinyali içindeki kartta dijitalize eden cihazlar konumunda bu ürünler. Halbuki Esit Elektronik olarak biz cihazımıza çok sayıda ek özellik ekledik. Bu özelliklerin en başta geleni ise Esit CAD yük hücresinin üzerinde, yük hücresinin düz bir konumda olup olmadığını gösteren iki adet led göstergeye sahip olması. Bu led göstergelerin değişen renkleriyle hangi eksende sapma olduğu anlaşılırken, yük hücresinin çalışıp çalışmadığı da uzaktan ledlere bakarak anlaşılabilecek. İkinci bir ek özellik olarak da yük hücresinin içerisindeki açı ölçerle hem kurulumu yaparken doğru açıyı tespit edebiliyoruz, hem de yük hücresinin açı düzeltme faktörünü kullanarak doğru yerleştirilmemiş olan ve açılı olarak konumlandırılan yük hücrelerinin de tartım değerlerini dijital olarak düzeltebiliyoruz. Özellikle taşıt kantarlarında ve silo tartımlarında kullanılacak olan bu yüksek kapasiteli yük hücreleri, C6 sınıfında yüksek hassasiyet, hızlı kurulum ve hızlı kalibrasyon konusunda olağanüstü avantajlar sağlıyor.