Pandemiye rağmen 2020 yılını yüzde 200 büyüme ile kapatan talaşlı imalat sanayinde faaliyet gösteren GNC Makina'nın Genel Müdürü Emre Seçkin, hedeflerinin üzerinde büyümelerinin nedenini müşteri memnuniyetine bağlıyor. 

Seçkin, konuyla ilgili şunları söyledi:

"MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNDE YÜZDE 92 BAŞARI SAĞLADIK"

"Müşteri memnuniyetinde ortalama yüzde 92 oranında bir başarı sağladık. Sektörde Net Tavsiye Skoru (NPS) araştırması ve ölçümünü yapan tek şirketiz. Geçtiğimiz yıl NPS değerimiz 80 olarak gerçekleşti. Satış yaptığımız müşteri dağılımına baktığımızda yeni müşteri oranımızın da hedeflerimizin üzerinde gerçekleştiğini görüyoruz. Daha önce temas kurmadığımız alanlara da nüfuz ederek, pazar payımızı artırdık."

"DİJİTAL DÖNÜŞÜME ODAKLANACAĞIZ"

Seçkin, savunma sanayine üretim yapan şirketlerle, ihracata yönelik çalışan yerel üreticilere gerçekleştirilen satışlarda en yüksek paya sahip olduklarını ifade ederek, önceliklerinin dijital dönüşüm faaliyetlerine ağırlık vermek olduğunu dile getirdi.

İmalat sanayinde, üretim alanında, ‘’maliyet-fayda’’ dengesini optimum seviyede sağlayan makinalarla hizmet sunduklarını kaydeden Seçkin, teknolojik yatırımları artırmanın yanı sıra dijital dönüşüm faaliyetlerine odaklanacaklarını, artan talep ve ihtiyaçlara doğrultusunda anahtar teslim projeler hayata geçirmenin öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

"ALMAN MENŞELİ BÜYÜK BİR ÜRETİCİYLE ANLAŞMAK ÜZEREYİZ"

Üreticilerin verimliliklerinin artırılmasına yönelik danışmanlık hizmetlerini ve iş üstü eğitim faaliyetlerini zenginleştirdiklerini aktaran Seçkin, sektörde önemli bir açığı kapatmak üzere Almanya merkezli büyük bir üreticiyle distribütörlük görüşmelerini sonuçlandırma aşamasında olduklarını dile getirdi.

Seçkin, çalışanlarının eğitim ve gelişim planlarını destekleyici yönde çeşitli aksiyonlar planladıklarını ifade etti.

"YENİ YATIRIMLARIMIZ, 2021 PLANLARIMIZ DAHİLİNDE"

Showroom, eğitim alanları ve satış sonrası hizmetleri artıracak yeni tesislerinin de 2021 yılı yatırım planları arasında olduğunu belirten Seçkin, üreticilerin verimliliği açısından söz konusu hamlelerin öneminin altını çizdi. 

Takım tezgahlarının imalat sanayisinin ana unsurlarından biri olduğuna dikkat çeken Seçkin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Her ürünün üretilmesinde mutlaka bir takım tezgahının kullanıldığını, bir imalat sürecinde ana teknoloji olabileceği gibi, başka bir sektörde destekleyici unsur olarak da konumlanabileceğini görüyoruz. Dolayısıyla, gelişmiş ülkelerin sanayilerinin temel taşlarında takım tezgahları vardır."