Enerji tüketiminin en yoğun olduğu alanlardan biri de binalar. Maliyetlerin artmasına sebep olan bu durum karşısında yeni projelerde ve mevcut binalarda sürdürülebilir yapı malzemelerin ve teknolojilerin kullanımı önem arz ediyor. Isı yalıtım sistemleri, yenilebilir enerji sistemleri, çevreci yapı malzemeleri ve daha birçok kalemi kapsayan bu süreçte tüm detayların doğru çözümlenmesi gerek. Dünyada en çok yeşil bina sertifikası alan 6’ıncı ülke olan Türkiye’de yeşil bina sayısı her geçen gün artıyor. Bu ay kapağımıza taşıdığımız Nidapark Küçükyalı projesi de yeşil bina sertifikası almaya aday. 

LEED kriterlerine uygun olarak projelendirilen projeyi Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu ile konuştuk.

Gayrimenkul sektörünün köklü markaları arasında yer alan Aşçıoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu bu ayki bir diğer önemli konuğumuz. 2020 yılında sektörde sürdürülebilir karlılık, stratejik planlama ve doğru risk yönetimi gibi kavramların ön plana çıkacağını vurgulayan Aşçıoğlu, sektörde gerçekten bu işi bilen ve yapabilen markalar işine devam edeceğinin altını çiziyor.