“Yeni Nesil Otomasyon Ürünlerimizi ve Uygulamalarımızı Öne Çıkarmayı Planlıyoruz” “Yeni Nesil Otomasyon Ürünlerimizi ve Uygulamalarımızı Öne Çıkarmayı Planlıyoruz”

Hassas yüzeyler bazen yumuşak, bazen kırılgan, yuvarlak veya düz olabilir; gıda ürünleri çeşitlilik gösterir ve bu nedenle otomatik çözümlerle taşınmaları zordur. Ancak tek bir ortak noktaları vardır: Taşıma işlemi kesinlikle hijyenik ve güvenli olmalıdır. Schmalz, mGrip parmak tutucuları ve geniş konfigürasyon seçenekleri ile her zaman doğru çözümü sunar. Dairesel veya paralel parmak modülleri sayesinde güçlü kavrama sağlamak kolaylaşır.

MÜKEMMEL PROSES KARARLILIĞI

Pnömatik mGrip, mekanik sistemlerin aksine hassas ürünleri de son derece özenle taşır. Örneğin, unlu mamuller, meyve ve sebzeler zarar görmeden tepsilere yerleştirilebilir veya kalite kontrol amacıyla çıkarılabilir. Geniş yapılandırma seçenekleri sayesinde tutucu, tavuk butları gibi farklı şekil ve özelliklerdeki gıda ürünlerini güvenle kavrayabilir. Ayrıca, küçük parçalarla dolu ağları veya torbaları almak isteyen gıda dışındaki sektörlerdeki şirketler de bu teknolojiden faydalanabilir. Böylece, sipariş toplama için personel bulundurmaya gerek kalmadan günün her saati hızlı toplama yapılabilir.

A P G E 06319 003Kapalı sistem, maksimum proses güvenilirliği sağlar. Yeni parmaklı tutucu, en yüksek hijyen standartlarını karşılamakta olup, dışarıdan kolayca temizlenebilir ve CIP (Yerinde Temizlik) ile COP (Yer Dışında Temizlik) sertifikalarına uygundur. Schmalz, tasarımda ek tahriklere yer vermemiş ve pnömatik devreyi kapalı tutmuştur. Bu hijyenik tasarım, kontaminasyon riskini en aza indirir. Hafif tasarımı sayesinde mGrip, cobot'larda ve diğer hafif robotlarda rahatlıkla kullanılabilir.

Çeşitli parmak boyutları, değişken konumlar, açılma açıları ve kuvvet seçenekleri sunan modüler yapısı sayesinde tutucu, farklı görevler için kolayca uyarlanabilir. Bu özellik, özellikle yüksek hızlı proseslerde çeşitli gıda ürünlerinin işlenmesinde şirketlere maksimum esneklik sağlar. Monoton işlerin otomatikleştirilmesi, personelin daha verimli kullanılmasına olanak tanıyarak maliyet tasarrufu sağlar ve uygulamanın verimliliği ile kalitesini artırır.

Editör: Ayşete Yavaş