Dünya çapında kurulu 540 binden fazla endüstriyel robot, 32 milyon AC sürücü, 25 milyon servo motor ve endüstriye yön veren inovatif buluşları ile 1915 yılından bu güne ilk günkü heyecanla çalışan Yaskawa, Türkiye'nin sayılı teknoloji merkezlerinden biri olan Yaskawa Robot ve Teknoloji Merkezi'ni 16 Eylül 2022 tarihinde İstanbul, Tuzla AYOSB’da açtı. Böylece 2011 yılında temelleri atılan 2013 yılında Yaskawa Türkiye Elektrik Tic. Ltd. Şti olarak İstanbul’da başlayan yolculuğun yeni bir aşaması başlamış oldu. 
200’ün üzerinde misafirin hazır bulunduğu açılışta, Yaskawa EMEA üst yönetim konuşmaları yapıldıktan sonra açılış töreni ve kurdele kesimi gerçekleşti. Japon davul ekibi ve geleneksel Türk dansları ekibinin sürpriz şovları ile devam eden açılış, farklı uygulamalar için özel olarak geliştirilmiş endüstriyel robot demoları, yazılım çözümleri ve hareket kontrol demoları gösterimleri de yapıldı.

BEYAZ ET SEKTÖRÜNE ROBOT ENTEGRE EDEN İLK ŞİRKET BEYAZ ET SEKTÖRÜNE ROBOT ENTEGRE EDEN İLK ŞİRKET

YATIRIMIN HEDEFLERİNİ PAYLAŞTILAR

Yaskawa EMEA üst yönetimi açılışta Türkiye’de neden böyle bir yatırıma imza attıklarını ve yatırımın hedeflerini şöyle paylaştılar:

"BU ÜLKEDE BİR FARK YARATABİLİRİZ"

Yaskawa Europe CEO’su, Yaskawa EMEA Bölge Başkanı ve Yaskawa Electric Corporation Yönetim Kurulu Üyesi Bruno Schnekenburger açılış konuşmasında şunları söyledi: “Neden özellikle Türkiye’deki kapasitemezi geliştiriyoruz? Yaskawa Türkiye’nin çok yetenekli ekibi bizi ikna etti diyebilirim, bu da doğru olurdu. Ama sadece bu değil, yapılması gereken doğru şey bu olduğu için Yaskawa Türkiye Robot ve Teknoloji Merkezi’ne ikna olduk. Türkiye’deki Yaskawa ekibimizle, tüm desteğinizle, değerli müşterilerimizle ve burada olmayan birçok kişinin desteğiyle yüzde yüz ikna oldum. Birlikte burada, bu ülkede bir fark yaratabiliriz. Fark yaratmak neredeyse bizim yükümlülüğümüz”.

"TÜRKİYE'DE YATIRIM YAPMAYA VE EKİBİMİZİ GELİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Yaskawa EMEA Robotik Bölüm Başkanı Marcus Mead açılış konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye’deki ekibimizin teknik yeteneklerinden sürekli etkileniyorum. Hem otomotiv hem geleneksel ve kolaboratif endüstriyel robot gerektiren uygulamaları destekleyen gerçekten büyük becerilere sahip olağanüstü bir ekip… Yaskawa'nın yeni teknolojiler, ürünler ve çözümler sunduğundan emin olmak için Türkiye'de yatırım yapmaya ve ekibimizi geliştirmeye devam edeceğiz.”

"SERVO SİSTEMLERİMİZİN YÜZDE 90’I İHRAÇ EDİLEN MAKİNELERDE KULLANILIYOR"

Yaskawa EMEA Total Çözüm Satış Direktörü ve Yaskawa Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Halimler şunları söyledi: “Hep, Türkiye için ne yapabilirim diye düşünüyordum. Aslında benim mühendis olma nedenim de, Türkiye’de elektrik santralleri kurma hayalimdendir. 2011 yılında benim için büyük bir şans doğdu ve Yaskawa Türkiye Şubesi’ni kurduk. Bu benim için çok önemli bir şanstı, motivasyondu, Türkiye teknolojisine ve ihracatına katkıda bulunabilmek. 2011 yılında 12 m2‘lik bir ofiste başlayan heyecan, 2013 yılında 6 kişilik bir takım ile 6 katlı bir plazaya götürdü bizi ve şu anda 55 çalışanımız var. Ve... Türkiye’de sattığımız servo sistemlerimizin yaklaşık yüzde 90’ı ihraç edilen makinalarda kullanılıyor.” Ayrıca robotlarımızla üretilen parçaların birçoğu ihraç edilen araçlarda bulunuyor. Bu konudan dolayı gerçekten de çok mutluyum".

“TÜM OTOMASYON İŞLERİNDEKİ EN ÖNEMLİ FAKTÖR İNSAN”

Yaskawa Türkiye Genel Müdürü ve Robotik Bölüm Müdürü Hakan Eskiyazıcı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Sürücü ve Hareket Kontrol Bölümümüz ile birlikte şimdiden önümüzdeki yıllar için yeni yatırım ve gelişme planları yapıyoruz, heyecanımız yüksek. İstanbul’dan kopmadan Sakarya, Ankara, Bursa, İzmir ve diğer şehirlere en yakın olabileceğimiz bir noktayı bulmaya çalıştık. Dünyanın en iyi robotlarını, servo motorlarını, hareket kontrol bileşenlerini size sunuyoruz. Ama tüm otomasyon işlerindeki en önemli faktörün aslında insan olduğunu unutmuyoruz, yapay zeka da olsa, bunları oluşturanlar ve kuranlar nitelikli insanlardır. Bu bina ile amacımız ülkemizin imalat sektörüne, üretimine katma değerli ürünler ve çözümler sağlamaktır.”