Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi’nde tanıtacakları ürün ve hizmetlerle ilgili bilgi veren VTC Enerji Satış Müdürü Merve Kaçmaz, “V-Gen ürün ailesi içerisinde yer alan enerji piyasası entegrasyonları uygulaması, endüstriyel nesnelerin interneti (IIoT) platformu, gün öncesi tüketim tahmini uygulaması, elektrik üretim santralleri ve enerjisini üreten fabrikalar için tesis ve santral yönetimi uygulaması başta olmak üzere mevcut ürün ve hizmetlerimizin yanı sıra müşterilerin kullanımına açtığımız yeni ürünlerimizi de tanıtacağız. Yazılım ürün ailesinin yanında Dengeden Sorumlu Grup (DSG) hizmetimiz ve Enerji Verimliliği alanında sunmuş olduğumuz çözümler de detaylı bir şekilde anlatacağız.” dedi. 

“MALİYET OPTİMİZASYONUNDA DİJİTAL VE FİZİKSEL ÇÖZÜMLER SUNUYORUZ”

Fabrikaların enerji maliyetlerini azaltması için nasıl bir yol izlemesi gerektiğini belirten Kaçmaz, “VTC Enerji olarak, maliyet optimizasyonu anlamında hem dijital hem de fiziksel çözümler sağlamaktayız. Dijital tarafta fabrikaların anlık olarak izlenebildiği V-Sensor ve üretim planlarının en uygun maliyet rejimine göre optimize edildiği V-Gen yazılım çözümleri ile maliyeti minimize ederken, en karlı saatlerde elektrik üretimi yapılmasını sağlayarak gelir artırıcı seçenekler sunuyoruz. Fiziksel olarak yürütülen hizmetlerde ise enerji verimliliği çalışmaları kapsamında yapmış olduğumuz etütler ve verimlilik artırıcı projeler (VAP) ile fabrikaların enerji süreç ve proseslerindeki verimsiz adımları tespit ederek bunların en uygun plan ile verimli hale getirilmesini sağlıyoruz” dedi. 

SAVUNMANIN ENERJİSİ CW İLE YÜKSELİYOR SAVUNMANIN ENERJİSİ CW İLE YÜKSELİYOR

“ISI POMPASI PROJESİYLE 65.5 TEP/YIL TASARRUF SAĞLADIK”

VTC Enerji olarak son dönemde hayata geçirdikleri bir projenin detaylarıyla ilgili bilgi veren Kaçmaz, “Enerji verimliliği bölümü olarak, verimlilik artırıcı projelerimizden (VAP) bir tanesi olan Isı Pompası projesi, ülkemizin önemli otomotiv sanayisinden birinde uygulama alanı bulmuştur. Isıtılması gereken bazı prosesler sıcak su kazanı ile sürekli ısıtılmaktadır. Isıtılan prosesin yakın alanında soğutulması gereken üniteler ise chiller ünitesi ile soğutulmaktadır. Bu iki işlemin aynı anda gerçekleşmesi ve sürekliliklerinin olması nedeniyle atık ısıdan faydalanmak amacıyla ısı pompası sisteminin kurulması projelendirilmiş ve uygulaması yapılmıştır. Bu uygulama sonucunda 61.5 TEP/yıl enerji tasarrufu, 133.444 kg/yıl eşdeğer CO2 miktarı daha az salınmıştır” dedi.  

“ENERJİ VERİMLİLİĞİ EKİPLERİ KURACAĞIZ”

Kaçmaz, yeni dönem hedef ve projeleriyle ilgili bilgiler de paylaştı. “Müşterilerimize vermiş olduğumuz hizmetlerin kalitesini arttırmak için ölçü aletleri havuzumuzu geliştirmekteyiz” diyen Kaçmaz, bu kapsamda yeni ölçü aletlerinin siparişlerini yaptıklarını belirtti. Enerji Verimliliği Ekipleri kurmayı planladıklarını söyleyen Kaçmaz, “Müşteri taleplerini yerinde ve en hızlı şekilde karşılamak amacıyla Türkiye’nin farklı lokasyonlarında “Enerji Verimliliği Ekipleri” kurmayı planlıyoruz. Bu planlamamızın ilk çalışması olarak, Gaziantep bölgesinde enerji verimliliği ekibimiz kurulmuş olup, Ağustos ayı itibari  ile bölgeye hizmet vermeye başlamıştır. Türkiye’nin diğer bölgeler için hazırlıklarımız ve çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.