Boya, yalıtım ya da cephe kaplama malzemesi… Herhangi bir yapı malzemesinden istenilen performansın alınabilmesinde hiç kuşkusuz ürün özelliklerinin, kalitesinin önemi büyük. Ancak tek başına yeterli değil! Zira ürünün kalitesi kadar doğru uygulanması da oldukça önemli. ST Çatı Cephe dergimizin yeni sayısında sektörün önde gelen malzeme üretimi ve satışı yapan firmaların yanı sıra çatı ve cephe uygulaması gerçekleştiren markaların da söyleşilerine yer verdik.

Uygulama kalitesinin önemine dikkat çeken yetkililer yanlış yapılan uygulamanın birçok soruna sebep olacağını vurguluyor. Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin sektöre sağladığı faydaya dikkat çekilirken, ustaların aldığı eğitimlerle kendilerini sürekli geliştirmesi gerektiğinin de altı çiziliyor. Bu sayımızda üzerinde durulan bir diğer önemli detay ise ihtiyaca uygun çözüm sunulması. Projenin gereksinimlerine uygun ürün ve çözümler hiç kuşkusuz verimliliği arttırıyor.

Nitekim firmalar da inovatif çalışmaları ile müşterilerinin ihtiyacına uygun çözümler sunuyor. Yeni teknolojilerle ürün gamlarını geliştiren markalar hastaneden eğitim yapılarına, tesislerden konutlara kadar farklı tipolojideki yapıların ihtiyaçlarına hem fonksiyon hem de estetik olarak cevap veriyor.