“Türkiye’de Suyun Yüzde 33’ü Evlere Ulaşmadan Kayboluyor” “Türkiye’de Suyun Yüzde 33’ü Evlere Ulaşmadan Kayboluyor”

 FOTO

USF Grup Genel Koordinatörü Alp Süer

RÖPORTAJ: MURAT TANIK

Kurulduğu 2024 yılından bu yana, H tipi güvenlikli dış cephe iskeleleri ve kalıp altı iskele sistemleri gibi çeşitli ürünler geliştiren USF Grup, iskele ve kalıp sistemlerindeki son teknolojik yenilikleri üretiminde uyguluyor. Robotlu kaynak teknolojisi ve modüler sistem tasarımları gibi yenilikleri uygulayarak üretim verimliliğini artırarak kaliteyi sürekli olarak iyileştirdiklerini kaydeden USF Grup Genel Koordinatörü Alp Süer ile keyifli bir söyleşiye imza attık.

USF Grup’un kuruluş hikayesini, ürün yelpazenizi ve hizmetlerinizi anlatır mısınız?

Firmamız, 2014 yılında yüksek iskele ve kalıp çözümleri sunmak amacıyla kurulmuştur. Kuruluşumuzdan bu yana, H tipi güvenlikli dış cephe iskeleleri ve kalıp altı iskele sistemleri gibi çeşitli ürünler geliştirmekteyiz. Ürünlerimiz, TS EN 12810, TSE EN 12813, ISO 9001, ISO 3834-2 ve EN 1090-1 gibi uluslararası standartlarla sertifikalandırılmıştır. Müşterilerimize, çelik konstrüksiyon kaynaklı özel imalatlarla da çözüm sunarak maliyet avantajları sağlamaktayız. Ayrıca, uluslararası ağır çelik konstrüksiyon projeleri, hareketli köprü kalıp imalatı ve özel imalat kolon kalıp projeleri üretimi yapmaktayız.

Hangi tür mimari yapılar için ne tür iskele-kalıp sistemleri tercih edilmeli? İskele-kalıp sistemlerinde ne tür sertifikalar öne çıkıyor?

Yüksek binalar, endüstriyel yapılar ve inşaat projeleri gibi çeşitli mimari yapılar için H tipi güvenlikli dış cephe iskeleleri ve kalıp altı iskele sistemleri tercih edilmektedir. Bu sistemler, güvenlik ve dayanıklılık sağlarken, iş gücü verimliliğini artırır. Sertifikalar arasında TS EN 12810, TSE EN 12813, ISO 9001 ve ISO 3834-2 gibi uluslararası standartlar öne çıkmaktadır.

İskele ve kalıp sistemlerinde son teknolojik yenilikler nelerdir ve firmanız bu yenilikleri nasıl uyguluyor?

İskele ve kalıp sistemlerinde son teknolojik yenilikler arasında robotlu kaynak teknolojisi ve modüler sistem tasarımları yer almaktadır. Firma bünyesinde, bu yenilikleri uygulayarak üretim verimliliğimizi artırmakta ve kaliteyi sürekli olarak iyileştirmekteyiz. Ayrıca, mühendis kadromuzu genişletmekte ve panel kalıp ile flanşlı iskele üretimi için Ar-Ge çalışmalarına başlamış bulunmaktayız.

Sektörün geleceğine dair öngörüleriniz nelerdir ve bu geleceğe hazırlık yaparken hangi stratejileri izliyorsunuz?

Sektörün geleceğinde sürdürülebilirlik, inovasyon ve güvenlik ön planda olacaktır. Firmamız, yeni ürünlerin tasarımı ve seri imalatına geçerek bu geleceğe hazırlık yapmaktadır. Ayrıca, mühendis ve kalifiye personel sayısını artırarak, istihdam kapasitemizi genişletmekteyiz. Yurt içi ve yurt dışı pazarlarda rekabet gücümüzü artırmak için uluslararası fuarlara ve B2B organizasyonlarına katılarak ihracat payımızı artırmayı hedefliyoruz.

 

RÖPORTAJIN TAMAMI ST İNŞAAT & MALZEME KASIM SAYISINDA!

https://dergi.stendustri.com.tr/ sitesinden İnşaat Yapı & Malzeme dergisine ulaşabilirsiniz!

Editör: Merve Kaya