Tunç Berkman ile 4P+1 programına konuk olan Odin Financial Advisors Kurucu Ortağı Ömer Ünsal kariyeri üzerine ST Endüstri Radyoda bilgiler verdi.
Finans dünyasına girişinin Amerika’daki üniversite eğitimi sırasında büyük bankalara mektuplar yazarak başladığını belirten Ünsal, yatırım bankacılığı kariyerine 1999 ve 2003 yılları arasında New York şehrinde faaliyet gösteren Citibank / Salomon Smith Barney ve UBS Warburg yatırım bankacılığı bölümlerinde çalışarak başladığını kaydetti.
“YATIRIM BANKALARI TEMSİL EDİLİYOR”
Üner, Türkiye’ye 2004 yılında geri dönüş yaptıktan sonra, Mart 2006’da Odin Financial Advisors’ı kurmadan önce 2004 ile 2005 yılları arasında Morgan Stanley tarafından desteklenen, ana faaliyet alanı birleşmeler ve satın almalar olan HC Istanbul Securities’de başkan yardımcılığı görevini üstlendiğini belirtti.
Üner, Odin Financial Advisors kurucu ve yönetici ortağı olarak Brüksel merkezli, herhangi bir kar amacı gütmeyen, özel sermaye ve girişim sermayesi fonlarının ve yatırım bankalarının temsil edildiği, Invest Europe’un ortak üyesi olduğunu ve aynı zamanda DEIK Singapore-Turkey Business Council’in Yönetim Kurulu üyesi olduğunu ifade etti.
“KURUMSAL FİRMALARA TEMSİLİYET YAPIYORUZ”
Sektörde ilişkilerin, güvenin, doğruyu söylemenin ve doğru tavsiye verebilmenin çok önemli olduğunu belirten Ünsal, “Biz kurumsal finansmanlara bir temsiliyet yapıyoruz. O temsiliyet de hissedarlara, yönetim kurullarına, şirket sahiplerine şirketlerinin satışı konusunda bir süreç yönetimi ve temsiliyeti sağlıyoruz. Kaldıraçlı finansman yönteminde yapılandırılmış finansman yöntemini alırken bilançoya doğru yapılandırmanın konumlandırılması gibi konularda süreç yöneterek, alıcıda yatırımcıları bularak ve tavsiye vererek para kazanıyoruz.” dedi.
“DANIŞMAN SEÇİMİ BİR ŞİRKET İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Bizim verdiğimiz tavsiyeler ve görüşler, süreçleri yönetme tarzımız bu işlemlerin başarılı olup olmamasında en büyük etken oluyor diyen Ünsal, danışman seçimi bir şirket için son derece kritik karar. O danışmanı seçerken de danışmanın artılarını ve eksilerini değerlendirebilmek ve işlem bitirme kabiliyetini kavrayabilmek çok önemli.” açıklamasında bulundu.