CEM KARATAY -  İstanbul Cemile Sultan Korusu’nda, Dernek Yönetim Kurulu, Bilim Danışma Kurulu, dernek üyeleri ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Tüm Yüzey İşlemler Derneği (TÜYİDER) sektörel buluşmasında konuşan TÜYİDER Başkanı İbrahim Doğangün, eğitim, test ve sertifikasyon merkezi TÜYİDER Yüzey Akademisi’ni kuracaklarını kaydetti.

Açılış konuşmasını yapan TÜYİDER Başkanı İbrahim Doğangün Ocak 2020’de kurulan TÜYİDER’in pandemi sürecinde İstanbul Ataşehir’de hızla faaliyete geçtiğini, gerek üye sayısını artırma çalışmaları, gerek sektörel gereksinimleri değerlendirme toplantıları, üniversite-sanayi işbirlikleri, ulusal ve uluslararası birlik, meslek odaları, dernek ve organizasyonlar ile ilişkilerini güçlendirmek adına Yüzey Akademisi adı altında bir eğitim, test ve sertifikasyon merkezi kurulumu çalışmalarını başlattığı bilgisini verdi.

“TÜYİDER STANDARTLARINI OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ”

Dernek Genel Sekreteri ve Bilim Danışma Kurulu Üyesi Ali Selen ise, insan ve çevre odağında sektörün sürdürülebilir rekabet koşullarını iyileştirmeyi, teknolojik bilgi ve tecrübeyi artırmayı, yeni yüzey işlem ve kaplama teknolojilerinde çözüm ortağı oluşturmayı amaçladıklarını belirtti. 

Selen, katma değerli ürün ve teknolojilerle otomotiv, havacılık, denizcilik, beyaz eşya, dayanıklı tüketim malları, çelik imalat sektörü gibi birçok sektörün ihtiyaçları doğrultusunda Ar-Ge, fizibilite, test ve analiz, raporlama faaliyetlerinde üyelerine destek olarak eğitim, danışmanlık ve sertifikasyon hizmetleri vermeyi ve TÜYİDER standartlarını oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi.                                       

Selen, sertifikasyon ve eğitim faaliyetleri ile üyelerinin kalite standartlarının, proses verimliliklerinin artırılmasına, çevreci ve teknolojik bir üretim altyapısının oluşmasına katkı sağlamak amacıyla alt çalışma komiteleri oluşturacaklarını söyledi. 

“MESLEKİ YETERLİLİK KAZANDIRACAK”

Yüzey Akademisinin kurulması ile ilgili de konuşan Selen, sektörde doğru ve bilimsel bilginin paylaşılmasının yanı sıra gerek beyaz yaka gerekse mavi yakanın sertifikalandırılması ve mesleki yeterlilik kazandırılmasının sağlayacağı faydalara değindi.

Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Ekrem Altuncu da Akademinin kurulmasına ilişkin olarak, TÜYİDER Yüzey Akademisi’nin eğitim ve test faaliyetlerinin yanında Ar-Ge faaliyetlerine de destek vereceğini ve bunun sektörel açıdan önemini vurguladı.