Garanti BBVA tarafından, Ekonomist dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliği ile bu yıl 16'ncı kez hayata geçirdiği Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması'nın kazananları belirlendi ve gerçekleştirilen ödül töreninde dört ayrı kategorinin kazanan isimleri açıklandı. Mamajoo Sağlık Ürünleri Kurucusu Ayla Müstecaplıoğlu "Türkiye’nin Kadın Girişimcisi" seçilirken; Kübra Yurtsever Kargı, Natuva Kokulu Üzüm girişimiyle "Türkiye’nin Yöresinde Sürdürülebilir Fark Yaratan Kadın Girişimcisi" seçildi. "Türkiye’nin Gelecek Vadeden Kadın Girişimcisi" Vivosens Kurucusu Gözde Büyükacaroğlu olurken; Köstebek’i hayata geçiren Müge Baltacı ise "Türkiye’nin Kadın Sosyal Etki Girişimcisi" ödülünün sahibi oldu.

"PUSULAMIZ KADININ HER ALANDA GÜÇLENMESİ"

Ödül töreninin açılışında konuşma gerçekleştiren Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya; kadının güçlenmesinin, ekonomide daha fazla söz sahibi olmasının, toplumda ve iş hayatında adil ve eşit fırsatlara sahip olmasının hayata geçirdikleri her projede pusulaları olduğunu ifade etti.

Kaya, "Biliyoruz ki kadınlar için yüzde 100 eşitlik sağlanmayan bir dünyada ileriye gitmemiz ve sürdürülebilirlikten bahsetmemiz mümkün değil. Biz bu yola çıktığımızda ülkemizde yüzde 5’lerde olan kadın girişimci oranı toplam ekosistem içinde yüzde 14’e yükseldi. Amacımız bu oranın dünya geneli olan yüzde 34’e hatta tam bir eşitlik için yüzde 50 seviyesine çıkması. Bu nedenle iş hayatında kadın erkek eşitlenene kadar ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişimine destek vermek hepimizin sorumluluğu olmalı. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken kadın ve erkeğin her anlamda eşit olduğu bir ülke yaratmamız daha da önem kazandı. Cumhuriyetin 100. yılında kadınların sesinin daha gür ve güçlü çıkmasına destek olmaktan mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

17 yıldır olduğu gibi bundan sonra da finansal ve finans dışı desteklerimizle kadın girişimcilerin yanında olmayı sürdüreceğiz.

Kapsayıcı büyüme çalışmalarının ekseninde, olumlu ayrımcılık yaparak Türkiye’de ilk ve öncü oldukları Kadın Girişimci Programı’yla 2006 yılından bu yana finansman sağlama, eğitim, cesaretlendirme ve yeni pazarlara açılma başlıkları dahilinde ekosisteme katkı sağladıklarını aktaran Kaya, şunları kaydetti:

"Kadın girişimcilerin finansman ihtiyacını karşılamak için 2022 yılında toplam 28 milyar TL kredi kullandırdık. Ancak kadın girişimcilere yönelik çalışmalarımız ile her zaman finansman sağlayan bir kurum olmanın ötesine geçmeyi hedefliyoruz. Çalışmalarımızın cesaretlendirme ayağında Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması’yla kadınların önündeki görünmez engelleri kaldırarak motivasyonlarının artmasını, başarı hikâyelerini duyurmasını ve rol model olmalarını sağlıyoruz. Bugün toplamda 43 bini aşkın başvuru sayısıyla bir dayanışma topluluğu oluşturduğumuz yarışmamızla birçok kadının hayatına dokunmayı başardık. 2007 yılından bu yana kadın girişimcilerin her alandaki başarılarına şahit olduk. Bir kadına ulaşmak ve dayanışma içinde olmak dahi çok önemliyken biz büyük bir ekosistem oluşturmayı başardık. Bu kapsamda yarışmaya başvuruda bulunan, finale kalan ve kazanan tüm kadın girişimcileri cesaretlerinden dolayı tebrik etmekteyim. 17 yıldır olduğu gibi bundan sonra da finansal ve finans dışı desteklerimizle kadın girişimcilerin yanında olmayı sürdüreceğiz."

BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİME DEVAM