Tezmaksan Akademi, Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) ile imalat sanayisindeki kaliteyi yükseltmek ve kalitenin sürdürülebilir olmasını sağlamak amacıyla bir iş birliği protokolü gerçekleştirdi.
Protokol, TAÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat ve Tezmaksan Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aydoğdu arasında imzalandı.
AR-GE'DE ORTAK HAREKET EDECEKLER
Sanayide kariyer yapmayı amaçlayan üniversite ve lise öğrencilerine ‘Kariyer Bizimle Başlar’ mottosu ile ücretsiz mesleki-teknik eğitimler gerçekleştiren Tezmaksan Akademi ile TAÜ arasındaki iş birliği protokolü, “Corona Dönemi Hibrit Staj Programı”nın yanı sıra eğitim ve ortak proje uygulamalarını da içeriyor.
Protokol, Ar-Ge projeleri ile yüksek lisans ve doktora tez çalışmalarında ortak hareket etmeyi düzenliyor.
6 HAFTA SÜRECEK
Protokol çerçevesinde uygulanacak “Corona Dönemi Hibrit Staj Programının” 6 haftalık eğitimleri, Akademi tarafından verilecek.
TAÜ'nün mühendislik fakültesinde okuyan ve zorunlu stajları bulunan gençlere, online olarak teknik çizim okuma, CNC programlama, imalat, mekanik ve elektrik uygulamaları konusunda eğitimler verilecek.
Türk ve Alman Hocalar tarafından hazırlanan hibrit staj eğitimi, Alman uzman ve Tezmaksan Akademi’nin uzman eğitmenleri tarafından verilecek.
"ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİKLERİNİN ARTMASINI DİLİYORUZ"
İmza töreninde konuşan Tezmaksan Akademi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aydoğdu, imalat sanayisinde makina, robotlu otomasyon ve dijital çözümler konusundaki uzmanlıklarını sanayi-üniversite iş birliği ile büyütmenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi.
Sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdikleri ve 2015'ten beri ücretsiz eğitim veren Akademi ile on binlerce üniversite ve lise öğrencisine eğitimler sundukları bilgisini paylaşan Aydoğdu, sanayide sürdürülebilirliğin eğitimde sürdürülebilirlikle olanaklı hale geleceğini ifade etti.
Aydoğdu, “Disiplinler arası geçiş ile mühendislik bilgisini yeniden üretmek her zaman üretime değer katmıştır. Bu bakış açısıyla hazırlanan; stajı, eğitimi ve projelerde ortaklaşmayı düzenleyen anlaşmanın hem iki ülke arasındaki dostluğu pekiştireceğine hem de sanayiye katkısının daha fazla olacağına inanıyoruz. Sürdürülebilir sanayi için bu tarz protokol ve iş birliklerinin çoğalması gerekir. Dileğimiz sanayi-üniversite iş birliklerinin 2021 yılında da artarak sürmesidir." dedi.
"PAYDAŞLARIMIZI VE BİZİ DAHA İYİ YERLERE TAŞIYACAK"
TAÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat ise, bu tür iş birliklerine çok önem verdiklerini, paydaşlarıyla kurdukları katma değerli iş birliklerinin, gerek paydaşlarını gerekse üniversitelerini çok daha iyi yerlere ulaştırabileceğine inandıklarını belirtti.
TAÜ Koordinatörü Prof. Dr. İzzet Furgaç da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Mühendislik atölye stajı, Alman mühendislik eğitiminin en ayırt edici özelliğidir ve Türk-Alman Üniversitesi de bunu müfredatına entegre etmiş tek üniversite olarak kendini mühendislik eğitimi alanında çok ayrıcalıklı bir yere taşıyor. Tezmaksan gibi değerli bir paydaşımızla, bu alanda sürdürülebilir bir iş birliği içinde olmamız da bizim için ayrıca gurur vericidir.”