İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından her yıl düzenlenen “2021 Yılı Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde 42 basamak yükselerek 8. Kez sektör lideri olan Teknopanel, geçtiğimiz günlerde açıklanan “Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı 2021" araştırmasında en çok sandviç panel ihracatı yapan firma olarak listeye girme başarısını gösterdi.
Mersin, Sakarya, İzmir ve İstanbul’da yer alan 4 fabrikası ve 480 çalışanıyla 5 kıtadaki 102 ülkeye sandviç panel ve EPS ürünlerinin satış ve pazarlama faaliyetlerini sürdüren Teknopanel başarılarına yenilerini ekleyerek büyümeye devam ediyor.

YEŞİL DÖNÜŞÜM YATIRIMLARI, KATMA DEĞERLİ ÜRÜN VE ALTERNATİF PAZAR ÇALIŞMALARINA YOĞUNLAŞIYOR

Teknopanel A.Ş. yeşil dönüşüm yatırımları ve alternatif pazar çalışmalarını yoğunlaştırarak inşaat malzemeleri sektöründe bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. İSO Birinci 500 listesinde üst üstte 8’inci kez sektör lideri olmanın ve sektörde bir ilki gerçekleştirerek TİM “Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı 2021” listesinde yer almanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, Mersin, Sakarya, İzmir ve İstanbul’da yer alan 4 fabrikalarında 480 çalışanları ile birlikte ürettikleri sandviç panel ve EPS ürünlerini 5 kıtadaki 102 ülkeye ihraç ettiklerini ifade etti. Stratejik noktalarda yer alan toplam 123 bin metrekare alan üzerine kurulu fabrikalarında aralıksız üretim yaptıklarına dikkat çeken Orhan Kahveci, “Bir Türk markası olarak 17 yıldır Asya, Avrupa, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika kıtalarındaki 102 ülkede ülkemizi temsil etmekten, ülke ekonomisine katkı ve istihdam sağlamaktan gurur duyuyoruz. Hedefimiz yeşil dönüşüm yatırımlarıyla rekabet gücümüzü artırıp, geliştirdiğimiz katma değerli ürünlerle alternatif pazarlarla daha hızlı büyümektir” dedi.

GÜNEŞTEN YILLIK 2.4 MW ELEKTRİK ÜRETİYOR

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde 34 bin metrekare alan üzerinde kurulan merkez fabrikalarının 12 bin metrekarelik çatı yüzeyine yerleştirdikleri 6 bin 460 adet güneş paneli ile 2017 yılından beridir, güneşten enerji ürettiklerini ifade eden Orhan Kahveci, 1.6 megawatt tesis gücünden yılda yaklaşık 2.4 megawatt elektrik üretimi olduğunu kaydetti. GES ile birlikte enerji maliyetlerini dengeleyerek daha rekabetçi bir konuma eriştiklerini ifade eden Kahveci, “Süreklilik arz eden doğal süreçlerden elde edilen enerjimizi üretim hatlarımıza yansıtarak doğanın gücünü kullanıyoruz. Ayrıca GES’imiz sayesinde yıllık 942.900 ton karbon salınımını ve 38860 bin ağacın kesilmesini engelleyerek daha yaşanabilir bir çevre yaratma hedefine daha çok katkı sağlıyoruz. Sürdürülebilir çevre politikalarımız kapsamında tüm faaliyetlerimizde kaynaklarımızın verimli kullanımını en önemli ilke edinerek önümüzdeki süreçte diğer fabrikalarımıza da GES’ler kurmayı planlıyoruz” diye konuştu.

KATMA DEĞERLİ ÜRÜN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Kurdukları Ar-Ge merkezi aracılığıyla bir yandan mevcut ürün portföylerini geliştirdiklerini diğer yandan yeni katma değerli ürün çalışmalarına hız verdiklerini belirten Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, “Üretim tesislerimizin stratejik noktalarda yer alması, esnek üretim anlayışımızın olması, müşterilerimizin ihtiyaçlarını kolaylıkla anlayabilmemizi, taleplerini hızlıca karşılayabilmemizi sağlıyor. Bu alanda sahip olduğumuz Ar-Ge gücü de yurt dışı pazarlarımızın ihtiyaçlarına en uygun ürünü üretmemize olanak sağlıyor. Bu önemli rekabet güçleri sayesinde 2021 yılında sektör ortalamasının üzerinde, yaklaşık yüzde 40’lık bir büyüme gerçekleştirdik. Yıllık sandviç panelde 8 milyon 800 bin metrekarelik, EPS ürünlerinde ise 1.2 milyon metreküplük üretim yaparak ciddi bir büyüme ivmesi yakaladık” şeklinde konuştu.

KUZEY MAKEDONYA FABRİKASINI YIL SONUNA KADAR HİZMETE AÇACAK

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yer alan Serbest Bölge içerisinde 16 milyon 250 bin euro bütçeyle başladıkları 5’inci fabrika yatırımının tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Orhan Kahveci, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yıl hem ülkemiz hem de Kuzey Makedonya adına önemli bir yatırıma başladık. 15 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 54 bin metrekare alan üzerine inşası süren 5’inci üretim tesisimizi yıl sonuna kadar sektörün hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Yeni fabrikamızda yıllık EPS üretim kapasitemiz 350 bin metreküp, sandviç panel üretim kapasitemiz ise 3.5 milyon metrekare olacak. Hedefimiz Balkanlar ve Kuzey Avrupa’daki varlığımızı daha da güçlendirerek global pazardaki rekabet gücümüzü artırmak. Balkanlar’a gerçekleştirdiğimiz ihracatımızı sandviç panelde yıllık 650 bin metrekareden 2.5 milyon metrekareye, EPS ürünlerinde ise yıllık 250 bin metreküpe çıkarmayı amaçlıyoruz.” 

Modüler İnşaat: Geleceğin Yapı Teknolojisi Modüler İnşaat: Geleceğin Yapı Teknolojisi







 

Editör: Haber Merkezi