Atlı spor tesisleri tasarımı ve uygulaması yapan bir stüdyo şirketi olan Equine Design Studio, sürdürülebilir tasarım anlayışıyla çalışmalarına devam ediyor. Yurt içinde ve yurt dışında, atların ihtiyaçlarını ön planda tutarak özgün yapılar oluşturan stüdyo şirketi, sürdürülebilirlik odaklı projeye yönelmeyi planlıyor. Equine Design Studio Kurucusu Mimar Kaan Alkan, "Bu yıl, hafif ve dayanıklı yapılar ön plana çıkıyor. Çelik, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik hedefleriyle bir araya gelerek, modüler yapılar ve hızlı inşaat süreçlerine olanak tanıyor. Ayrıca, estetik açıdan da dikkat çekici tasarımlarda kullanılmaya devam ediyor. Projelerimizde öncelikle işlevsellik, sürdürülebilirlik ve çevre ile uyum gibi kriterlere odaklanıyoruz." diyerek açıklamalarda bulundu.

FOTO: Equine Design Studio Kurucusu Mimar Kaan Alkan

"YAPISAL DAYANIKLILIK VE ESTETİK AÇIDAN ÇELİK BÜYÜK BİR ROL OYNUYOR"

Equine Design Studio Kurucusu Mimar Kaan Alkan, "Doğal malzeme kullanımı, doğal havalandırma ve aydınlatma gibi unsurlar da tasarımlarımızda önemli yer tutuyor. Atların ve kullanıcıların konforunu sağlamak için bu faktörleri dikkatlice değerlendiriyoruz. İzmit Borusan projemiz de çeliğin ön planda olduğu projelerimizden. Özellikle hara tasarımında bizce hem yapısal dayanıklılık hem de estetik açıdan çelik büyük bir rol oynuyor. Yüksek mukavemeti sayesinde uzun ömürlü yapılar oluşturabiliyoruz ve ayrıca çeşitli formlarda işleyebilmemiz, tasarım açısından hayal güçlerimizi de kullanabilmemize yardımcı oluyor. Çağdaş mimari yaklaşımda da mekanların genel görünümüne katkıda bulunarak işlevselliği ve şıklığı da bir araya getirdiğini düşünüyoruz bu bağlamda çelik, hara tasarımlarımızda ultimate unsurlarından birisi oluyor." diye konuştu.

"TEKNOLOJİ MİMARİ TASARIMA BÜYÜK KATKILAR SAĞLIYOR"

Günümüzde, teknolojinin tasarıma büyük bir katkı sağladığının altını çizen Alkan, konuşmasına şöyle devam etti: "Dijital tasarım araçları, mimarların daha karmaşık yapılar tasarlanmasına olanak tanırken, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği konularında yenilikler sunuyor. Ayrıca, akıllı binalar ve entegre sistemler hem estetik hem de işlevsellik açısından önemli avantajlar getiriyor. Sonuç olarak teknoloji, mimarlığın hem estetik hem de işlevsel yönlerini zenginleştiriyor. Biz de hızla değişen teknolojiyi tasarım anlayışımıza entegre edebilmek adına çalışmalarımızı yapmaya çalışıyoruz. Özellikle günümüzde oldukça popüler olan AI sistemi hakkında da ön çalışmalarımız mevcut. Yapay zekayı kendi tasarımlarımızı destekleyebilmek adına kullanmayı istiyoruz."

"Çelik, Depreme Karşı En Dayanıklı Yapı Yöntemlerinden Biri" "Çelik, Depreme Karşı En Dayanıklı Yapı Yöntemlerinden Biri"

YAPI MALZEMELERİNİN SEÇİMİNDE DAYANIKLILIK VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ÖNE ÇIKIYOR

Projelerindeki yapı malzemelerinin seçiminde dayanıklılık, sürdürülebilirlik ve estetik gibi kriterlerin öne çıktığını kaydeden Alkan, konuşmasını şöyle tamamladı: "Atların sağlığını ve konforunu sağlamak için doğal ve yerel malzemeleri tercih ediyoruz. Deprem gibi doğal afetlerin gündemi, özellikle Türkiye gibi bölgelerde önemli bir faktör. Bu nedenle, malzeme seçiminde deprem dayanıklılığı ve yapısal güvenlik de dikkate alınıyor. Bu yaklaşım hem insanların hem de atların güvenliğini sağlamak açısından kritik."

RÖPORTAJIN TAMAMI ST İNŞAAT & MALZEME EKİM SAYISINDA!

https://dergi.stendustri.com.tr/ sitesinden İnşaat Yapı & Malzeme dergisine ulaşabilirsiniz!

Editör: Merve Kaya