Yapılacak iş birliğinin ilk fazı kapsamında öğretim kurumunda güneş enerji santrali (GES) ve oda otomasyon sistemleri kurularak hem yenilenebilir enerji elde edilecek hem de enerjiden tasarruf sağlanacak. GES’ten elde edilecek enerji sayesinde Eyüboğlu Eğitim Kurumları Çamlıca Kampüsü ve Eyüboğlu Eğitim Kurumları Batı Ataşehir Kampüsü’nün enerji ihtiyacı karşılanırken Siemens Türkiye’nin hayata geçirdiği Sürdürülebilir ve Dijital Kampüs Projesi’nin ilk fazında yıllık 900 bin Kwh GES enerji üretimi ve 300 bin kwh doğalgaz tasarrufu sağlanacak.

SİEMENS TÜRKİYE ENERJİ VERİMLİLİĞİ EĞİTİMLERİ VERECEK 

Siemens Türkiye, iki kurum arasında yapılacak partnerlik kapsamında yangın algılama ve ihbar sistemleri, acil anons sistemleri, kartlı geçiş sistemleri, görüntü işleme ve kamera analiz teknolojileri ile öğrenci yoklaması uygulamasının geliştirilmesi, rüzgar enerjisinin kullanılması için uygun ürün ve çözümlerin sağlanması; binaların ısı haritaları, işletme personellerine yönelik arayüzlerin oluşturulması, iş süreçlerinin dijitalize ve otomatize edilmesi için uygun çözümlerin ve yazılımların geliştirilmesi konularında Eyüboğlu Eğitim Kurumları’na destek olacak. Öte yandan Eyüboğlu öğrencileri ile Siemens çalışanlarının bir araya getirildiği kariyer günleri, çözümlerin öğrencilere aktarılacağı çalıştaylar, mentorluk programları, Türkiye’de ve yurt dışında teknik geziler, söyleşiler ve tesis gezileri düzenlenmesi planlanıyor. 

MAXXEN VE HİTHİUM’DAN BÜYÜK ADIM MAXXEN VE HİTHİUM’DAN BÜYÜK ADIM

GELİS: “TEKNOLOJİK ÇÖZÜM ORTAĞI OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Siemens Türkiye CEO’su Hüseyin Gelis, Türkiye’deki eğitim kurumlarında ciddi bir enerji verimliliği potansiyeli bulunduğunu vurgulayarak, “Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nın teknoloji çözüm ortağı olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Enerji performans sözleşmesi kapsamında ilk adımlarını attığımız Sürdürülebilir ve Dijital Kampüs Projemiz ile kuruma dijitalleşme ve otomasyon alanında katkı sunacağız. Bununla birlikte Eyüpoğlu Eğitim Kurumları’nın sürdürülebilir yöntemlerle ve daha az kaynak kullanarak bu alanlardaki hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacağız. Sürdürülebilirliği sorumlu büyüme stratejisinin merkezine alan Siemens Türkiye olarak, bu kapsamda çocuklarımızın da dünyanın geleceği için yenilikçi, verimli, enerji tasarruflu çözümlerle tanışması ve bu sorumluluğu erken yaşta edinmesine de katkı sağlamayı hedefliyoruz. İhtiyaç duyan her bir kurum ve kuruluşa özel olarak hazırladığımız enerji verimliliği projeleri ile dünyamızı karbondan arındırmaya hızla devam edeceğiz” dedi. 

EYÜBOĞLU: “DİJİTAL BİR KAMPÜS OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ”

Eyüboğlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Cenk Eyüboğlu ise iş birliğine ilişkin şöyle konuştu: “Eyüboğlu Eğitim Kurumları olarak bir ilke daha imza atmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kurulduğu günden bu yana, 53 yıldır, eğitim camiasında birçok yeniliğe öncü olan kurumumuz şimdi de stratejik hedeflerimiz doğrultusunda, teknoloji alanında dünya devi Siemens ile özel bir iş ortaklığı yaparak Dijital ve Sürdürülebilir bir kampüs olma yolunda ilerliyoruz. Çevre bilinci ve topluma katkı misyonu ile yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin sürdürülebilir ve dijital bir kampüste bu farkındalığı daha da pekiştireceğine inanıyorum. Otomasyon ve güvenlik sistemleri, güneş panelleri ile ilk fazına başladığımız bu projede beni en çok öğrencilerimizin Siemens çalışanları ile bir araya gelerek çalıştaylara katılmaları, söyleşiler yapmaları, mentoring ve kariyer tavsiyeleri almaları, yurt içi ve yurt dışı fabrika ve tesis gezilerine katılarak daha iyi bir dünya yaratmak için atacakları bilinçli adımlar heyecanlandırıyor.  Öğrencilerimizin bu çalışmaları Siemens gibi global ve innovatif bir şirket ve onun yöneticileri ile gerçekleştirecek olmaları da bizim için ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağı. İş birliğimizin en başından beri eğitime önem veren ve eğitim kurumlarındaki bu projelere öncelikli stratejik hedef haline getiren tüm Siemens ekibine teşekkürlerimi sunuyorum.”

AFŞİN: “ÇAMLICA KAMPÜSÜ’NÜN ENERJİ TÜKETİMİNİN TAMAMI GES’TEN ELDE EDİLECEK”

Projeye yönelik çalışmalara binaların sürdürülebilirlik analizlerini gerçekleştirerek başladıklarını belirten Siemens Türkiye Bölgesel Çözümler ve Servisler Bölümü Ülke Yöneticisi Tolga Afşin ise, “Eyüboğlu Eğitim Kurumları’nın ‘sürdürülebilir kampüs’ olma hedefleri kapsamında yaptığımız çalışmalar bize okul çatılarında ciddi bir güneş enerji üretim potansiyeli olduğunu gösterdi. Projenin ilk fazında çatı GES uygulaması ve oda otomasyon sistemlerini hayata geçireceğiz. Oda otomasyonuna yönelik çalışmalarımız sayesinde tesislerde hem izlenebilir hem de tasarruflu ısıtma sağlanacak” dedi. Eyüboğlu Koleji Çamlıca Kampüsü’nün enerji tüketiminin tamamının GES’ten elde edileceğini vurgulayan Afşin, “Burçak Eyüboğlu İlk ve Ortaokulu’nda ise tüketimin yüzde 72’si GES üzerinden sağlanacak. Projemizin ikinci fazında yangın algılama, kapalı devre televizyon (CCTV), dijital servisler ve daha birçok çalışma bulunuyor. Proje sonunda yıllık 900 bin kwh GES enerji üretiminin yanı sıra, 300 bin kwh doğalgaz tasarrufu sağlayacağımız sistemler kuracağız. Siemens Finansal Çözümler’in finansal destek sağladığı projemizin ödemeleri de elde edilen tasarruf miktarına göre belirlendi. 2023 yılının Eylül ayı sonunda tamamlanacak proje kapsamında yapılacak yatırımlar, 3.6 yılda maliyetini karşılayacak” ifadelerini kullandı.