Milvus Robotics’in geçtiğimiz ay duyurduğu 4,5 milyon dolarlık Seri A yatırım turu, T ürkiye’nin lider portföy yönetim şirketlerinden Ak Portföy’ün yönetmiş olduğu Girişim Sermayesi Fonlarının da katılımı ile birlikte 5,5 milyon dolara ulaştı. TT Ventures GSYF liderliğinde gerçekleşen yatırım turunda APY Ventures, Türkiye Kalkınma Fonu tarafından yönetilen Bölgesel Kalkınma Fonu, Maxis Ventures ve Inveo Ventures yer almıştı. Ak Portföy’ün de tura katılımı ile birlikte Milvus Robotics’in uluslararası pazarlardaki büyüme stratejisine yönelik yatırımcı güveni daha da pekişmiş oldu.

Yatırım turuna gösterilen ilgi, Milvus Robotics’in özellikle Amerika, Avrupa, İngiltere ve Orta Doğu pazarlarında büyüme stratejisine ve ileri otonomi kabiliyetlerine sahip yeni ürün yol haritasına olan inancı yansıtıyor.

YÜK TAŞIMA ROBOTLARININ YÜZDE 75’İNİ İHRAÇ EDİYOR

Milvus Robotics, Türkiye’de ürettiği SEIT serisi otonom yük taşıma robotlarının yüzde 75’ten fazlası nı başta ABD, Kanada, Avrupa Birliği ülkeleri ve İngiltere olmak üzere dünya genelinde 20’den fazla ülkeye ihraç etmekte olup, bu yüksek teknoloji ürünleriyle çok uluslu şirketlerin üretim ve lojistik operasyonlarında aktif olarak yer alıyor. Bu güçlü mühendislik ve teknoloji odaklı ürün portföyü, Milvus Robotics’in küresel pazarlarda güçlü bir konum elde etmesini sağlıyor.

Üretim Hatlarındaki Verimliliğe Dass Robotics Dokunuşu
Üretim Hatlarındaki Verimliliğe Dass Robotics Dokunuşu
İçeriği Görüntüle

Milvus Robotics’in inovasyon ve ihracat odaklı büyüme vizyonu, 2024 yılında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından da ödüllendirilmişti. Şirket, KOBİ İnovasyon Sonuçları kategorisinde Türkiye birincisi seçilerek ödülünü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın elinden aldı. Bu başarı, Milvus Robotics’in teknoloji üretimindeki yetkinliğini ve global etki gücünü net bir şekilde gösterdi.

2011’de kurulan Milvus Robotics, geliştirdiği otonom mobil robot (AMR) çözümleri ile dünya genelinde üretim ve depo içi süreçleri otonom hale getiriyor. Şirket, Ankara ve Atlanta’daki ofisleri üzerinden faaliyet gösterirken, yaklaşık 100 kişilik uzman kadrosuyla teknolojiyi sahada dönüştürmeye devam ediyor.