Demir yolu ve raylı sistemleri incelediğimiz dergimizin bu sayısında Türkiye’deki raylı sistem teknolojileri alanında yerlilik oranını artırmaya yönelik çalışmaları derledik. Katma değeri yükseltmek adına raylı sistem teknolojilerinin yerlileştirmeye çalışıldığı günümüzde 2023 yılına kadar bu alanda 50 milyar dolarlık yatırım gerçekleşmesi planlanıyor.
 
Ekonomik dalgalanmaların devam ettiği günümüzde, demir yolu sektöründe de daralma yaşanmasına rağmen yeni yatırım ve projeleri için partner seçiminde doğru karar almanın önemi gün geçtikçe artıyor.
 
Türkiye’nin ilk yıllarından bu yana büyük önem taşımış olan demir yolu ve raylı sistemler günümüz bakış açısıyla ele alındığında RAYDER’in (Raylı Ulaştırma Sistemleri ve Sanayicileri Derneği) araştırmaları sonucunda, yurt genelinde birçok kentte raylı sistem yatırım planları başlatıldığı açıklandı.
 
12 bin 466 kilometre uzunluğunda demir yolu ağı bulunan Türkiye’nin yakın zamanda buradan elde etmesi beklenen katma değer artışının yüzde 20’yi geçmesi hedefleniyor.
 
Demir yolu sektörünün kalbine indiğimiz bu sayımızda hepinize keyifli okumalar.