Sektörde Hamle Mühendislik ya da Atak Robot olarak bilinen firma bundan böyle üç ayrı firma olarak Hamle Teknoloji Grubu çatısında yer alacak. 

Hamle Teknoloji Grubu, 5. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi öncesinde katıldığı Teknofest 2019’da bünyesindeki üç ayrı firma olan Hamle Mühendislik, Atak Robot ve Softrue Yazılım firmaları ile boy gösterdi.

Gebze merkezli firma, festivalde Hamle Teknoloji Grubu altında konumlandırdığı Hamle Mühendislik, Atak Robot ve Softrue Yazılım olarak yer aldı ve kendini tanıtma imkanı buldu.  

VARANK ZİYARET ETTİ

Öte yandan firmanın İstanbul Atatürk Havaalanı’nda gerçekleştirilen festivalde bulunan standının sürpriz bir de ziyaretçisi vardı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank standa gelerek firmanın yaptığı çalışmalar ile ilgili detaylı bilgiler aldı. 

Bakan Varank, Türkiye’nin yerli robotu Atak Robot’a büyük ilgi gösterdi.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Hamle Teknoloji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Murat Nuhoğlu, “Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’ı standımızda misafir ettik. Atak Robot markalı örümcek ve kol tipi robotumuz hakkında bilgiler vererek, yürüttüğümüz projeler ile yapay görme ile donatılmış robotlarımızın otonom kabiliyetler kazanacağını aktardık.” dedi.