Kocaeli merkezli Robo Otomasyon Mühendislik, 4 bin metrekarelik yeni yerine taşındıktan sonra yaptığı Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını şimdi de Ar-Ge merkezi unvanıyla taçlandırıyor.

“MÜŞTERİ VE ÇALIŞAN MEMNUNİYETİ PARALEL İLERLİYOR”

Robo Otomasyon Genel Müdürü Haluk Özcan, “6 yıldır atölyemiz, Kocaeli’nde bir sanayi sitesinin içerisinde yer alıyordu. Projelerimizi orada geliştiriyorduk ama büyümeye başladık. Büyürken de müşteri memnuniyeti ve çalışan memnuniyetinin paralel ilerlediğini fark ettik. Öncelikle çalışanlarımıza, konforlu ve verimli bir ortam sunmak amacıyla bu yatırımımızı yaptık. Ardından inanıyoruz ki çalışan mutlu olursa, maksimum düzeyde verim alırız ve çalıştığımız müşterilere de o memnuniyeti maksimum düzeyde yansıttığımızda kaliteli bir iş ve planlı projeler ortaya çıkar. Asıl amacımız buydu ve bunu da başardık. Şu anda Kocaeli’nde 4 bin metrekarelik bir alanda, yaklaşık 110 çalışanımız ve 25’e yakın mühendis arkadaşımızla beraber projelerimizi yapıyoruz.” şeklinde konuştu. 

“BİZİ DİSİPLİNE EDECEK”

Projelerinde Ar-Ge ve inovasyonun yerinin çok önemli olduğunun altını çizen Özcan, Ar-Ge merkezi olmak için gerekli hazırlıkları tamamlayarak başvurularını yaptıklarını ve başvurularının onaylandığını dile getirdi.

Özcan, “Ar-Ge merkezi olmak için başvurmamızdaki en büyük amaç, öncelikle bizi disipline edecek ve belli kurallar çerçevesinde hareket edecek olmamız. Ar-Ge kültürünü firmamıza, çalışanlarımıza yansıtmamızın temel amacı buydu.” dedi.

Bütün projelerinin butik projeler olduğunu ve tamamında araştırma geliştirme çalışmaları yaptıklarını ifade eden Özcan, bu kapsamda son dönemde yaptıkları çalışmaları şöyle özetledi: “Ar-Ge çalışmalarından ilki, Endüstri 4.0 tabanlı bir yazılım projesi olan Robo Twin. Bu, ‘sürükle bırak’ tekniğiyle bütün dataları hızlı ve kolay bir şekilde operatör düzeyinde alabilen bir program. Diğeri de otomatik yönlendirmeli araçlar yani AGV’ler ve raflara otomatik dizen mekikler dediğimiz AS/RS’ler ile ilgili, bunları geliştiriyoruz.”