Yaskawa’nın Motoman robot portföyünden iki robotu, kompakt taşıma robotu Motoman GP4 ve yeni SCARA robotu Motoman SG400, dikkat çeken tasarım ve kaliteleri dolayısıyla “Red Dot Ödülü: Ürün Tasarımı 2022” ödülüne layık görüldü.

“ŞEKİL VE İŞLEVSELLİK AÇISINDAN ŞAŞIRTICI”

Mevcut rekabet yılını özetleyen Red Dot'un kurucusu ve CEO'su Prof. Dr. Peter Zec, ödüllü ürünlerin gösterdiği özellikle “olağanüstü yaratıcılığa” vurgu yaptı.

Prof. Dr. Zec, bu yılki ödül kazananlara ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

“Hala biçimleri ve işlevsellikleriyle bizi şaşırtabilecek tasarımların olması gerçekten etkileyici ve övgüye değer. Bu durum, tasarımın olumsuz koşullarla kısıtlanamayacağını veya durdurulamayacağını açıkça ortaya koymaktadır. Dahası; giderek daha fazla yeni fikir ve yaratım ortaya çıkıyor ve fütüristik teknikler geliştiriliyor. Bu ürünlerin kalitesinin inovasyon seviyelerine eşit olması, onları ‘Red Dot Ödülü: Ürün Tasarımı 2022’de hak edilmiş kazananlar haline getiriyor.”

OLAĞANÜSTÜ TASARIM KALİTESİ ÖDÜLÜ

Bu yıl yaklaşık 60 ülkeden tasarımcılar, tasarım ofisleri ve üreticiler, "Red Dot Ödülü: Ürün Tasarımı"na ürünleriyle katkı sağladı.

MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR MAKİNELERLE ENTEGRE ROBOTLU SİSTEM YATIRIMI YAPIYOR

“İyi tasarım ve inovasyon” sloganını takiben, Red Dot jürisinin 48 uluslararası üyesi, aday olan her ürünü profesyonel, bireysel ve kapsamlı bir şekilde değerlendirdi.

Bu kapsamda, sadece üstün tasarım kalitesiyle uzmanların beğenisini kazanan ürünler fark yarattı.