ABB Robotik, SAIC Volkswagen’e gelişmiş robotik boyama çözümleri sunarak otomasyon ve çevre dostu üretim teknolojileriyle karakterize edilen ilk küresel Yeni Enerji Aracı (NEV) fabrikasının kurulmasına destek veriyor.

YILLIK 300 BİN ARAÇ KAPASİTESİNE SAHİP OLACAK

ABB, özellikle elektrikli araçların seri üretimi için özel tasarlanmış bir otomotiv platformu olan Modüler Elektrikli Sürücü Kitine (MEB) dayanan Volkswagen Grubu’nun ilk Yeni Enerji Aracı (NEV) fabrikasına robotik boyama çözümleri sağlamak için SAIC Volkswagen ile anlaşma imzaladı.

Şanghay’da 610 bin metrekare alan üzerine kurulacak fabrikanın, Audi, Volkswagen ve Skoda markalarından yıllık 300 bin elektrikli araç kapasitesine sahip olacağı ve 2020 yılında açılacağı bildirildi.

300 ADET ROBOT KURACAK

Söz konusu proje, ABB tarafından SAIC Volkswagen için sağlanan ilk büyük otomatik boyama projesi olma özelliğini taşıyor.

ABB, üç otomatik boyama üretim hattında boyama ve sızdırmazlık çözümleri sağlamak için yaklaşık 300 adet robot kuracak. Bu proje; otomobil dış ve iç boyaması, gövde altı boyaması, iç dikiş sızdırmazlığı ve iç plaka cila püskürtme benzeri çözümleri içeriyor.

DİJİTAL ÇÖZÜMLERE BAĞLANABİLECEK

Aynı zamanda, robotların hızlı bir şekilde hızlandırılması, atomizerlerinin geniş akışı, hassas kontrolü ve mühendislik ekibinin derin uygulama deneyimi sayesinde, üç boya üretim hattının toplam çevrim süresi saatte 120 işe ulaşacak.

Ayrıca, tüm ABB robotları, fabrikanın gelecekteki dijitalleşme planına hazırlanmak için ABB AbilityTM dijital çözümlerine bağlanabilecek.