Günümüzde otomasyonlu üretim ve endüstriyelleşmenin artması ile robot yatırımları tüm dünyada popülerliğini devam ettirmektedir. Endüstride üretim yapan şirketlerin hemen hemen hepsinin amacı üretim kapasitesini artırmak, maliyetlerini azaltmak ve işçi güvenliğini artırmak için robotik çözümler aramakta ve uygulamaktadır.

Günümüzün endüstriyel robotları daha akıllı, daha hızlı, uyarlanabilir ve işbirlikçidir. Gün geçtikçe gelişen teknoloji ve bu teknolojinin robota uygulanabilmesi ile robotların yetenekleri ve verimlilikleri her geçen gün üzerine koyarak gelişmekte, kendine yeni uygulama alanları açmaktadır. 

Örnek vermek gerekirse, son dönemde gelişen 3D kamera, lazer, CADCAM ve Path-rota transfer gibi uygulamaları ile robot kullanımı yeni uygulama alanlarında sıkça yer bulabilmektedir. Tüm bu yeni teknolojiler ve uygulamalar endüstriyel robota yatırımı heyecanlı kılmaktadır.

Dünyadaki bu talep beraberinde birçok firmanın robot yatırımı yapmasına ve arz-talep ile doğru orantılı olarak yeni robot üreticilerinin ortaya çıkmasına sebebiyet vermektedir.

Bu artan robotik talebine cevap olarak, tedarikçiler yükselen pazarda baş döndürücü özelliklere ve fiyat noktalarına sahip bir dizi model seçeneği sunmaktadırlar. Çok sayıda seçeneğe sahip olmak, sınırlı seçeneklere sahip olmaktan her zaman daha iyi olsa da, ileri üretim teknolojileri söz konusu olduğunda, kullanıcılar arzu edilen özellikler ve harcama kısıtlamaları arasında bir karar vermek kafa karıştırıcı olabilir. Endüstriyel robotları bir deniz olarak temsil edersek, her markanın farklı büyüklüklerde ürün havuzları vardır diyebiliriz. 

Kafalardaki büyük soru şudur: 
Bu robot denizinden doğru endüstriyel robot firmasını ve markanın havuzunda doğru endüstriyel robot modeli nasıl seçilebilir? Kulağa çok kolaymış gibi gelmese de belirli kurallar ve adımlar eşliğinde bunun yapılması düşünüldüğü kadar zor değildir.

KULLANILAN YÖNTEMLER VE PROGRAMLAR

Uygulamada doğru robot ve ekipman seçiminde izlenilecek yol aşağıdaki gibidir;
Load Diagram (Yük Moment Diyagram Kontrolü), MotoSize (Yük Atalet Moment Ölçümü), MOTOSim Motor Load Estimate (Motor Yük Kapasite Ölçümü), MOTOSim Reducer Life Time (Redüktör Dayanım Ölçümü), MOTOSim ile Simülasyon,
= Doğru Robot + Ekipman Seçimi