Tara Robotik Otomasyon, daha önce satışını ve anahtar teslim kurulumunu gerçekleştirdiği, tasarımı ve imalatı kendisine ait olan iki robot hücresinin ardından otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren bir firmaya üçüncü ve dördüncü kaynak hücresi projesini devreye almak üzere gün sayıyor. 

Tara Robotik Otomasyon Proje Lideri Elif Kılavuz, firmanın üretiminde yüzde 100’e yakın bir verim artışı elde ettiğini belirterek, aynı firmayla işgücünden tasarruf eden bir pres besleme çalışması daha yaptıklarını ifade etti. 

Kılavuz, “Firmamızın genel politikası olarak, robotların yapabileceği iş sağlığı ve güvenliği açısından ağır, tehlikeli ve tekrar eden işleri insanlara yüklemenin acımasız olduğunu düşünüyoruz. Ancak bu demek değildir ki çalışanlar işsiz kalacak. Çalışanlar daha nitelikli, daha üretken olabilecekleri işlere yönleniyorlar ya da aldıkları eğitimlerle robotu programlama gibi işlerde görev alıyorlar.” diyor.  

Son dönemde devreye aldığınız önemli bir projeniz bulunuyor. Sizin tasarımınız ve imalatınız olan kaynak hücresi var. Projenin detaylarından bahsedebilir misiniz?

Otomotiv yan sanayi sektöründe faaliyet gösteren, ön takım, süspansiyon parçaları ve direksiyon parçaları üreten bir firmaya üçüncü ve dördüncü kaynak hücremizin satışını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yaklaşık 20 haftalık proje tamamlanma sürecinin sonuna geldik. Projede tamamen kendi tasarımımız olan kabinler ve torç temizleme üniteleri mevcut. Daha önce iki hücre satışını gerçekleştirmiştik. Projeler başarıyla tamamlandı, müşterimiz memnun kaldı. Şu an ilk iki hücreden kazandığımız deneyimlerle üçüncü ve dördüncü projeyi çok rahat bir şekilde yapıyoruz. Aslında bizi yavaşlatan robotun yurt dışından geliş süresi oluyor. Bunun haricinde imalatlar ve tasarımlar bize ait olduğu ve bu alanda deneyimli olduğumuz için süreler daha kısa oluyor.

Yeni kaynak hücrelerinin işletmeye ne tür faydalar sağlamasını öngörüyorsunuz? 

Önceden firmada kaynak robotları kullanılmıyordu. Devletin gerekli desteklerini alarak üçüncü ve dördüncü kaynak robotlarını aldılar. Üretimlerinde neredeyse yüzde 100’lük bir verim artışı söz konusu olduğunu ilettiler. Ardından aynı firmayla bir pres besleme çalışması daha yapıyoruz. Bu da 6 çalışandan tasarruf eden bir proje. Firmamızın genel politikası olarak, robotların yapabileceği iş sağlığı ve güvenliği açısından ağır, tehlikeli ve tekrar eden işleri insanlara yüklemenin acımasız olduğunu düşünüyoruz. Ancak bu demek değildir ki 5-6 çalışan işinden olacak, işsiz kalacak. Çalışanlar daha nitelikli, daha üretken olabilecekleri işlere yönleniyorlar ya da aldıkları eğitimlerle robotu programlama gibi işlerde görev alıyorlar.   

Süreçte verdiğiniz teknik destek konusunda bilgi verebilir misiniz? 

Satışı gerçekleştirdikten sonra deneyimli ekibimizin sunduğu servis hizmetlerimiz var. Müşteriyi sonraki süreçte de asla yalnız bırakmıyoruz. Genelde ilk kez robot yatırımı yapan müşterilerin endişe ettiği, merak ettiği bir konu var “Biz robotla ilgili herhangi bir arıza olduğunda ne yapabiliriz?” Ancak bu konuda birçok firmadan hep olumlu dönüşler aldık. Robotun teslimatını gerçekleştirdikten sonra 7/24 bize ulaşabiliyorlar. Gerekli whatsapp grupları kuruyoruz. Zaten bizi istedikleri zaman arayabiliyorlar. Servis tarafında da iki iş günü içerisinde servis ekibimiz müşterinin sahasına gidip soruna anında müdahale edebiliyor. Projeyi teslim etmeden önce 2-3 günlük bir eğitim sürecimiz oluyor. Ekibimiz, müşterinin talep ettiği kadar çalışana eğitim olanağı sağlıyor. Belirttiğim gibi satış sonrasında da her türlü destek imkanımız oluyor.

Peki işleyişten, uygulamadan bahsedebilir misiniz? 

Kabin içerisinde H tipi pozisyoner dediğimiz bir pozisyoner yerleştiriyoruz ve tek bir robotumuz var. Bu pozisyoner 180 derece dönebiliyor. Yani aynı anda iki ürünü dışarıdan müdahale olmadan kaynatabiliyor. Sadece operatör geliyor ve pozisyonerlere iki adet ürünü yerleştiriyor. Ardından otomatik kodlamayla, programlamayla ilk önce ilk ürünü akabinde otomatik olarak ikinci ürünü kaynatıyor. Sadece operatörün start tuşuna basması ve kaynak işlemi gerçekleştirildikten sonra ürünü yerinden alması gerekiyor. Bu işlemlerin haricinde operatör sürece dahil olmuyor.

Bu kapsamda daha önce yaptığınız benzer projeler var mıdır?

Örnek projeler var tabii. Ancak müşterilerimizin ek talepleri oluyor. Programsal satırlarda birtakım değişiklerimiz oluyor. Ürün çeşidi değişiyor, çok fazla ürün çeşidi oluyor. Bu doğrultuda bizim robota nokta tanıtmamız gerekiyor, ürüne göre robotun hareket şeklini belirliyoruz. Bu sebeple spesifik oluyor. Bu projede yine müşterimize özel, gelen talepler doğrultusunda şekillenmiş özgün bir proje.

Elif Hanım, Proje Lideri olarak sorumluluk alanınızdan bahsedebilir misiniz?

Halihazırda yaklaşık 16-17 adet aktif projemiz var. Projenin başlangıcından tamamlanmasına kadar bütün aşamalarla ilgileniyorum. Şirketimizde Tasarım Müdürümüz, Programlama Müdürümüz, Proje Sorumlumuz ve Satın Alma Müdürümüzün oluşturduğu A takımı dediğimiz bir grup var. Satın alınan projeler bizlere bilgilendiriliyor ve bizde ekiplere bölüyoruz. Ardından planlama yapıyoruz ve bir bütçe çıkarıyoruz. Müşteriye haftalık ya da aylık olarak projenin ilerleyişi konusunda bilgilendirme yapıyorum. Paletleme-paketleme projelerimizde yaklaşık 12 haftalık proje teslimat süremiz oluyor. Bu süre 4 hafta tasarım, 4 hafta imalat, 4 hafta da programlama ve kurulumdan oluşuyor. Bizim gerçekleştirdiğimiz projeler butik projeler. Her müşterinin talebine göre farklı projeler üretiyoruz. Proje içerisinde hazır ekipmanlar kullanıldığı gibi robot elleri, baza, kabinler gibi kendi tasarımlarımız da oluyor. 

Sizi tanıyabilir miyiz? 

Mekatronik Mühendisliğinden 2016 yılında mezun oldum. Mezun olduktan sonra Proje Mühendisi olarak Tara Robotik firmasında çalışmaya başladım ve yaklaşık 3 yıldır da burada çalışıyorum. Proje Mühendisi olarak başladım ve şu an Proje Lideri olarak görevime devam ediyorum. Aynı zamanda Medeniyet Üniversitesi’nde Proje Yönetimi üzerine yüksek lisans yapıyorum.