Üniversiteler, insan kaynağı açısından Polonom’a büyük avantaj sağlıyor. Öğrenciler Polonom ile hem staj yapabilecekleri hem kendilerini daha fazla geliştirebilecekleri bir ortama girmiş oluyorlar.
Polonom’un Yıldız Teknik Üniversitesi’nde bir araştırma grubu bulunuyor. Bu grup ile çeşitli araştırmalar yapılıyor, yarışmalara katılarak çok yenilikçi çalışmalara imza atılıyor.Bu çalışmaları dünyaya, özellikle de Türkiye ‘nin yararına sunmak isteyen 4 öğrenci ve öğretim üyesi olan Doç. Dr. Sırma Yavuz ile Dr. Erkan Uslu, bu duygu ile Polonom Robotıcs’i kurmuş oldu.Otonom mobil robot çözümleri sunan Polonom’un çalışmaları sadece robotikle de kalmıyor. Görüntü işleme, işaret işleme alanlarında da çalışmalarını yürüten firma için özellikle görüntü işleme olmazsa olmazların arasında yer alıyor. 
Polonom, daha önce katıldığı RoboCup yarışmalarında enkaz alanlarında arama kurtar çalışmalarında bulunmuştu.

 Bu yarışma içerisinde bir alan kuruluyor, bazılarının üzerinde ısı olan ve insanı temsil eden oyuncak bebekler de alan içerisine yerleştiriliyor.Alanın bazı bölümlerinde karbon monoksit salgılayan gaz verici ekipmanlar da bulunuyor. Yarışmaya katılan firmaların robotlarından da bu alana girilip temsili insanları bulması, konumunu paylaşabilmesi ve dışarıdan girilebilecek en kısa yolu kurtarma ekibine tarif etmesi bekleniyor.Bu senaryo temsili insanların canlı mı, değil mi, hareket ediyor mu, kimin öncelikli kurtarılması gerekiyor şeklinde uzuyor.Mobil robot alanında en büyük sorun ve ana konu konum belirleme, yani robot kendi kendine hareket ederken nerede olduğunu da bilmesi gerekiyor.

Robot kendi kendine gezdiği zaman ve ortamla da ilgili elinde bir veri yoksa bir enkaz alanının neye benzediğini girmeden bilemiyor. Diğer bir konu da evin belki bir haritasını verebilirsiniz ama bir fabrika ortamı sürekli olarak değişir, mesela evde koltuğunuzun yerini değiştirdiğinizde robotun bunu kendisinin algılaması ve yeni yollardan gezmeyi akıl edebilmesi gerekiyor. Bu anlamda robotun kendi konumunu ve etrafındaki şeylerin konumunu belirleyebilmesi sektörde ana problem olarak karşımıza çıkıyor.Polonom’ da tam olarak bu konuya çözüm sunuyor. 2011 yılından beri uluslararası RoboCup olimpiyatlarında arama kurtarma liglerinde yarışmalara katılan ve çeşitli ödüllerin sahibi olan ekip, son olarak 2017 yılında Japonya’da düzenlenen dünya şampiyonasında 5 adet ödül alarak önemli bir başarıya daha imza attı.