Universal Robots, kolaboratif robotların iş süreçlerine entegre edilmesi ile ilgili katkıları anlattığı seminerlerine mart ayı boyunca aralıksız devam etti.

Pandemi nedeniyle online olarak devam eden webinarların ardından normal hayata dönüş ile birlikte fiziksel etkinliklere hız veren firma, bu kapsamda 8 Mart 2022 tarihinde Türkiye'nin önde gelen sanayi şehirlerinden biri olan Bursa'da başladığı seminer serisine Eskişehir, İstanbul Asya ve Avrupa yakalarında düzenlenen seminerler ile sürdürdü. 

Seminer serisinin gelecek aylarda İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere, pek çok farklı şehirde düzenlenmeye devam edeceği bildirildi.

KULLANICI FİRMALARIN BAŞARI HİKAYELERİ PAYLAŞILDI

Seminerlerde cobot’ların üretim süreçlerine entegre edilerek, işletmelerdeki klasik üretimin daha verimli hale getirilmesi için esnek üretim modeline geçiş örnekleri canlı demolarla anlatıldı. Cobot'ların kolay kullanımı, programlama simülasyonları gösterilerek, söz konusu robotları üretimine entegre eden firmaların başarı hikayeleri paylaşıldı.

Firmanın ürün yelpazesindeki UR5e, UR10 ve UR16e ile uygulama demo sistemlerini inceleme ve pratik yapma imkanı sağlandı. 

Yılın ilk iki ayında Universal Robots etkinlikleri çerçevesinde webinarlar gerçekleştiren firma, İstanbul’da distribütör partneri Robtek Robot Teknolojileri ile beraber bu yılın ilk seminerini 22 Şubat 2022 tarihinde "Uygulamalı Cobot Günleri" etkinliği ile tamamlamıştı.

BEYAZ ET SEKTÖRÜNE ROBOT ENTEGRE EDEN İLK ŞİRKET BEYAZ ET SEKTÖRÜNE ROBOT ENTEGRE EDEN İLK ŞİRKET

BİREBİR GÖRÜŞMELERLE AKILLARDAKİ SORULAR YANIT BULDU

Markanın mart ayı seminer programı ise, Schmalz ve Novexx Solutions iş birliğiyle 8 Mart 2022 tarihinde düzenlenen Bursa semineriyle başladı. Firmanın distribütörü Pulsar Robotik A.Ş, iş birliğiyle gerçekleştirdiği bir sonraki seminer 29 Mart 2022 tarihinde Eskişehir'in ev sahipliğinde düzenlendi.

"Uygulamalı Kolaboratif Robot Günleri" isimli seminer kapsamında; taşıma uygulamaları, robotik makina besleme, üretimden çıkan parçaların robotik görsel kontrolleri ve montaj sonrası görüntü işleme ile son ürün kontrollerine ilişkin merak edilen konular masaya yatırıldı.

Uzmanlarla birebir gerçekleştirilen görüşmelerde esnek ve sürdürülebilir üretim konseptine geçişten, otomasyonun üretim sürecine entegrasyonu gibi akıllardaki birçok soru cevaplandırıldı. Bunun yanı sıra canlı demo istasyonunda, “Esnek-modüler paletleme, görüntü işleme tabanlı malzeme taşıma, montaj, kamerayla parça ayıklama ve parça besleme” uygulamaları deneyimlendi.

DEMO UYGULAMA ÖRNEKLERİNİ DENEYİMLEDİLER

Schmalz ve Novexx Solutions iş birliğiyle 31 Mart 2022 tarihinde düzenlenen ikinci "SUN" seminerinde ise, paletleme-paketleme, etiketleme, barkod, karekod uygulamaları, cobot ile vakum teknolojisiyle otomatik ürün toplama gibi robotik çözümler uzmanlar tarafından ele alındı.

Otomotivden gıdaya, makinadan plastik-ambalaj ve lojistiğe kadar farklı sektörlerden katılımcıların katıldığı seminerde, demo şeklinde uygulama örnekleri sunuldu ve uygulamaları deneyimleme fırsatı verildi.