Uluslararası Robotik Federasyonu (IFR) Yönetim Kurulu, mart ayında Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturan Marina Bill'in, Milton Guerry’nin görev süresini tamamlamasının ardından yeni Başkan olarak seçtiğini açıkladı. FANUC'tan Kenji Yamaguchi ise, IFR’nin yeni Başkan Yardımcısı olarak atandı.

"ROBOTİK OTOMASYON SÜRDÜRÜLEBİLİR VE VERİMLİ ÇÖZÜMLER OLUŞTURUYOR"

Bill, seçilmesinin ardından yaptığı değerlendirmede “IFR'ye Başkan olarak başkanlık etmekten ve sektörümüze hizmet etmekten onur duyuyorum. IFR üyelerine güvenleri ve destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Küresel iş dünyasında yaşanılan eşi benzeri görülmemiş değişim hızının gelecek nesiller için endüstriyi şekillendirmek için tarihi bir fırsat sunduğunu belirten Bill, “Robotik ve otomasyon, maliyeti minimuma indiren, esnekliği destekleyen ve topluma fayda sağlayan her büyüklükteki işletme için esnek, sürdürülebilir ve verimli çözümler oluşturuyor.” şeklinde konuştu.

TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE'DE ROBOTİK YÜKSELİŞ TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE'DE ROBOTİK YÜKSELİŞ

Selefine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Bill, “Milton Guerry, pandeminin başlangıç noktasında göreve başladı ve çok sayıda zorlukla mücadele eden sektöre hizmet etti. Bu süreçte temsilcimiz olarak durmaksızın yoğun bir şekilde çalıştı.” ifadelerini kullandı. Bill ayrıca, IFR’nin yeni Başkan Yardımcısı Kenji Yamaguchi ile birlikte bu görevi sürdürecek olmaktan da gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

MARİNA BİLL KİMDİR?

Marina Bill, 53 ülkede 100'den fazla lokasyonda faaliyet gösteren ABB'nin yaklaşık 11 bin çalışanı bulunan Robotik Bölümünde Global Pazarlama ve Satış Başkanlığı görevini yürütüyor.

Bill’in firmada, otomasyon alanında çeşitli yönetim ve satış ve pazarlama rollerinde 25 yılı aşkın deneyimi bulunuyor. İsveç ve İsviçre vatandaşı olan Bill, Stockholm'deki The Royal Institute of Technology’den Endüstri Mühendisliği ve Yönetimi alanında yüksek lisans derecesine sahip. 

KENJİ YAMAGUCHİ KİMDİR?

Kenji Yamaguchi, Nisan 2019’dan beri FANUC’un Temsilci Direktörü, Başkanı ve CEO'su olarak görev yapıyor.

Yamaguchi, Nisan 1993’te göreve geldikten sonra kariyerine endüstriyel robotların Ar-Ge çalışmalarıyla başladı ve birçok başarılı modelin geliştirilmesine katkıda bulundu. Geçmişteki başlıca sorumlulukları arasında CNC İş Bölümü ile birlikte Üretim Mühendisliği Bölümü ve Üretim Bölümü başkanlığı yer alıyor. Yamaguchi, Mart 1993'te Tokyo Üniversitesi Mühendislik Enstitüsü Hassas Makine Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı.