Intecro Robotics CEO’u Ali Şen, geçtiğimiz günlerde duyurduğu yüzde 78 yerlilik oranıyla geliştirdikleri Türkiye’nin gerçek anlamdaki ilk endüstri robotu MetalG’nin ayrıntılarını ve yeni tanıtım videosunu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda paylaştı.

INTECRO VE BİLKO TARAFINDAN GELİŞTİRİLDİ

Şen’in açıklamalarına göre, INTECRO Robotics ve Bilko Otomasyon tarafından yıllar süren Ar-Ge faaliyetleriyle geliştirilen MetalG, iki firmanın ortak girişimi ile kurulacak MetalG Robotics şirketiyle ticarileştirilecek.

“Dijital çağın Demir Bileği” olarak lanse edilen metal işleme uygulamaları için tasarlanan hollowshaft kol tipi robotun, 2021 yılında üretim sahasına çıkarılması planlanıyor.

Şen, yeni yerli robotları ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

YERLİ KRİTİK TEKNOLOJİLER NELER?

Şen’in, “Vakit, yeni bir şeyler yapmanın vakti! Türkiye'nin ticari ölçekteki ilk endüstriyel robotu ile selamlıyoruz sizleri. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun! Artık her şey daha heyecan verici!” sözleriyle tanıtımını yaptığı robot için şu ifadeleri kullandı: 

“64 eksene kadar kontrol sağlayan yerli elektronik kontrolcüsü, yerli gömülü/arayüz yazılımları ve yerli hassas gövdesi ile MetalG, bir sanayi robotundan çok daha fazlasıdır. Ülkemiz için kritik öneme sahip yüksek teknoloji makinalarda gereken alt bileşenler açısından da bir milattır.”

HANGİ SEKTÖRLER VE UYGULAMALAR İÇİN?

Otomotiv ve yan sanayi, makina, savunma sanayi, gemi imalatı ve tren ve raylı sistemler sektörlerine yönelik geliştirilen robot; kaynak, yüzey, kesme, montaj gibi uygulamalarda kullanılacak.

Taşıma kapasitesi 10 kg ile sınıfının en fazla yük taşıyan olan, 2020 mm erişim kapasitesi ile sınıfının en uzunu olan robot, aynı zamanda 150 kg ile sınıfının en hafif robotu olma özelliğiyle de öne çıkıyor.

ENDÜSTRİ 4.0’A UYGUN MU?

Proseslerden en az etkilenecek yanmaz kaplama ve boya ile zırhlanmış robot, 0,05mm yüksek tekrarlanabilirlik ve hassasiyete sahip olmasının yanı sıra çevrimdışı program ile programlanabilirlik ve simülasyon imkanı veriyor.

Mobil tabanlı dijital platform, artırılmış gerçeklik destekli hata teşhisi ve analiz kabiliyeti, IoT tabanlı görev yazılımı, raporlama ve izleme arayüz yazılımı, yapay zeka destekli yapılandırma gibi özellikleriyle de Endüstri 4.0’a uygun bir yapıya sahip bulunuyor.

MetalG'nin yeni tanıtım videosu için: