İlk seri aracını 2022'nin son çeyreğinde üretim bandından indirmeye hazırlanan Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'da çalışmalar son sürat devam ediyor. TOGG Gemlik Tesisi'nin inşaatında sona yaklaşılırken, boyahane ve gövde bölümlerinin hat kurulumu ile robotik üretim entegrasyon çalışmalarına da başlandı.

Firmanın CEO’su M. Gürcan Karakaş, planlar dahilinde hedeflere adım adım yaklaştıklarını ifade ederek, “Akılla kalbi, doğu kültürüyle batı kültürünü, insanla teknolojiyi birleştiren markamızın, ilk akıllı cihazı C segmenti SUV’un, önce ülkemizde ardından da Avrupa’da pazara çıkmasına yaklaştık.” şeklinde konuştu. 

62 ROBOTUN KURULUMUNA BAŞLANDI

"Yeniliğe Yolculuk" hedefinin çekirdeği olan Togg Gemlik Tesisleri’nde inşaatının başladığı 18 Temmuz 2020 tarihinden itibaren öncelikle zemin güçlendirme çalışmaları gerçekleştirildiğini aktaran Karakaş, toplam 1 milyon 200 bin metrekare açık alan üzerine inşa edilen tesislerin toplam 44 bin adet zemin güçlendirme kolonu üzerine inşa edildiğini belirtti. Yaklaşık 2 bin kişinin görev yaptığı şantiyedeki üretim birimlerine ilişkin çalışmaların Mayıs 2022’de tamamlanmasının planlandığını ve şu an itibarıyla 62 robotun kurulumuna başlandığını açıklayan Karakaş, şu bilgileri paylaştı:

“Tesisimizde toplamda 250 robot olacak. Temmuz 2022 sonunda deneme üretimlerine başlayacağız. 2022 sonunda da ilk seri üretim aracımızı banttan indireceğiz. Homologasyon testlerinin tamamlanmasının ardından da 2023 yılının ilk çeyreğinde C segmentindeki ilk aracımız SUV pazara çıkacak. Akıllı cihazımız piyasaya çıktığında, Avrupa kıtasında klasik olmayan bir marka tarafından üretilmiş ilk doğuştan elektrikli SUV olacak. Ardından da yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamımız tamamlanacak. 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyoruz.” 

Geçtiğimiz hafta aylık Yönetim Kurulu Toplantısı'nı tesiste gerçekleştiren ve seri üretime geçiş hazırlıkları ile üstyapı çalışmalarını yerinde inceleyen TOGG Yönetim Kurulu üyeleri, kuruluma başlanan turkuaz renkli robotların önünde hatıra fotoğrafı çektirmişti.

FANUC GENEL MÜDÜRÜ YİĞİT, BEYAZ EŞYA SANAYİ HEDEFLERİNE İLİŞKİN KONUŞTU FANUC GENEL MÜDÜRÜ YİĞİT, BEYAZ EŞYA SANAYİ HEDEFLERİNE İLİŞKİN KONUŞTU