Türk Ekonomi Bankası (TEB), müşterilerinin taleplerine daha hızlı cevap verebilmek adına sürdürdüğü yenilikçi çalışmalara bir yenisini ekledi. 

Bu kapsamda ilk robot yazılımını devreye alan TEB, böylelikle bünyesinde robotik süreç otomasyonunu başlatmış oldu.

Banka ayrıca, Bilgi Teknolojileri bünyesinde robot yazılımlarının geliştirilmesine yönelik özel bir ekip çalıştı.

TEB Bilgi Teknolojilerine bağlı Süreç Yönetimi Direktörü Fatih Çelikel, tekrar eden ve karar gerektirmeyen işlerde kullanılacak robot yazılımı ile hem çalışanlarının daha kalifiye işlere odaklanacağını hem de bu sayede daha randımanlı çalışacaklarını dile getirdi.

ROBOT YAZILIMI, 7/24 MÜŞTERİ TALEPLERİNİ KARŞILAYACAK

Robot yazılımının haftanın 7 günü, günde 24 saat kesintisiz çalışacağı bilgisini paylaşan Çelikel, müşteri taleplerine günün her saati karşılanmasına önem verdiklerini belirtti.

Bilgi girişi, raporlama ve dosya transferi gibi işlemlerde kullanılmaya başlanan robot yazılımı ile bilgiler veren Çelikel, her robotun bir kullanıcı adı, şifresi ve e-posta adresi olduğunu kaydetti.

Robotların yazılım sistemleri üzerinde bir insan gibi fare ve klavye hareketlerini ekranlar vasıtasıyla yaptığını ifade eden Çelikel, robotun kendisine belirtilen sürede bilgisayarı açıp sisteme bağlandığını ve sistemdeki bir bilgiyi alarak başka bir sisteme giriş yaptığını sözlerine ekledi.