Bursa’da 1991 yılında faaliyetlerine başlayan SİFF Elektromekanik, robotik alanında robotik punta kaynak penseleri, timer’ları, inverter’ları ve yazılımları üreten Türkiye’deki tek yerli firma olan özellikle robot teknolojileri alanında önemli çalışmalar gerçekleştiriyor.

Ayrıca müşteriye ve işe özel kaynak hatları ve kaynak otomasyonları alanında yerli üretimler yapan firma, yazılımını ve donanımını kendi bünyesinde gerçekleştiriyor ve müşterilerine projenin başlangıcından tamamlanmasına kadar anahtar teslim çözümler sunuyor.

İHRACAT PAYINI YÜZDE 50 ORANINDA ARTIRDI

SİFF Elektromekanik Satış Direktörü Özgür Yıldız, 2018 yılında özellikle robotik ve kaynak hatları alanlarında çalışmalara yoğunlaştıklarını ve buna paralel ihracat paylarını artırdıklarını söyledi.

Yıldız, “Yüzde 20-25’lerde olan ihracat payımızı, yüzde 75’ler civarına çıkarttık. Özellikle Avrupa Birliği ülkelerine ciddi anlamda ihracata başladık. Özel kaynak hatları ve anahtar teslim kaynak otomasyonlarına yönelik projeler devreye aldık.” diye konuştu.

ALMANYA VE İNGİLTERE BAŞI ÇEKİYOR

Gelecek dönem hedeflerine ilişkin bilgiler paylaşan Yıldız, 2019 yılında ihracat paylarını ve cirolarını artırmayı planladıklarını kaydetti. 

Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Avrupa Birliği’nde özellikle otomotiv ve beyaz eşya sektörlerinde önde gelen firmalarla çalışmalarımızı giderek artırıyoruz. Beklemede olan ve başladığımız projeler var. Hedeflediğimiz ve projeleri hayata geçirdiğimiz ülkelerin başında Almanya ve İngiltere geliyor. Bunların haricinde hem hedef hem de mevcut pazarlarımız arasında Macaristan, Bulgaristan, Yunanistan ve İtalya yer alıyor.”

“ÖNCÜ KONUMUMUZU DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Yurt içinde ağırlıklı olarak otomotiv sektörüne yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Yıldız, özellikle otomotiv yan sanayide müşterileri olmayan hiçbir firmanın bulunmadığını belirterek, “Hem standart punta kaynak makinaları hem de işe özel otomasyon alanında öncü bir firmayız ve bunu sürdürmeyi hedefliyoruz.