Servis robotları, bütün dünyanın pandemiyle mücadele ettiği bugünlerde insanlara destek olurken, LG, Güney Kore'de, akıllı hizmet robotlarının hastanelerin yanı sıra restoranlar ve oteller gibi yaşam alanlarında bulaş riskini artırmadan işin yapılmasına yardımcı olması ve insanlara yardım etmesi noktasında önemli aşamalar kaydediyor.

Bu aşamalardan biri de, robotlar, insanlarla etkileşime girerek yüz ifadeleriyle duygularını ifade edebiliyorlar.

HİJYENİK VE VERİMLİ OLARAK ULAŞTIRIYOR

Örneğin firmanın geliştirdiği LG CLOi ServeBot, üç çekmecesinde 15 kg'ye kadar ürünü taşıyabiliyor ve ürünleri uzaktan kumanda olmaksızın varış noktasına hijyenik ve verimli olarak ulaştırabiliyor.

Ülkede Seul Ulusal Üniversite Hastanesi’nin bünyesinde yazın görevlendirilen robot asistan, kan örneklerini, reçeteli ilaçları, ekipmanı ve farklı malzemeleri toplayarak teslimatını gerçekleştirme işlemlerini başarıyla yerine getirdi.

Bu sayede zaman kaybını ortadan kaldıran robot, hastane personelinin bu tür ayrıntılı işlerle uğraşması yerine hastalarına odaklanmaları fırsatı verdi.

Pandemiye bağlı sosyal mesafe kurallarının sürmesi durumında hastanelerin yanı sıra restoran ve kafelerde de sıklıkla görülmeye başlanabilir. 

YEMEK YAPIYOR, KİRLİ BULAŞIKLARI TAŞIYOR

Çalışan personeli tamamlayacak şekilde konumlanan LG CLOi ServeBot, yemek alanlarına servis yapabiliyor, müşteriler, masa ve sandalyeler arasında kirli bulaşıkları mutfağa götürebiliyor.

Personel ve müşteriler arasındaki etkileşimi asgari tutmayı sağlayacak şekilde tasarlanmış ve çekmecelerle donatılmış robot, insandan insana etkileşimi de en aza indiriyor. 

Seul'daki Konjiam Resort'ta bu yönde verilen robot hizmeti, hem müşteriler hem de personel tarafından son derece olumlu tepkiler aldı. Konjiam'da konuklar, sosyal mesafe derdi olmadan gönül rahatlığı ile evlerinden uzakta birkaç gün geçirebiliyorlar.

LG ChefBot, G. Kore'de CJ Foodville tarafından işletilen restoranlarda, müşteriler için erişte bazlı yemekler pişiriyor. Robot, erişte hattında, müşteriler tarafından seçilen malzemelerden bir dakikadan kısa bir sürede erişte tabağı hazırlıyor.