Fanuc’un öğrencilere yönelik sunduğu eğitimlerin ilki gerçekleştirildi. 

Robot programlama eğitimini başarıyla tamamlayan ve sertifikasını almaya hak kazanan Mekatronik Mühendisliği son sınıf öğrencisi Murat Hepeyiler konuya ilişkin şunları paylaştı: “Linkedin üzerinden Fanuczone sitesini gördüm ve üye olup, CV’mi yükledim. Bir süre sonra benimle irtibata geçip, eğitim hakkında bilgi verildi. Temel Seviye Robot Programlama eğitiminde Fanuc robotların programlanması anlatılıyor. Anlatılan her konudan sonra uygulama yapılıyor. Eğitimin sonunda ise uluslararası geçerliliği de olan sertifika veriliyor.” 

Eğitime sadece robot kol programlama olarak bakılmaması gerektiğini belirten Hepeyiler, “Benim gibi sektöre yeni atılacak bir kişi için sektör hakkında bilgi ve tecrübelerin paylaşıldığı bir eğitim oluyor. Eğitimden sonra hem Fanuc robot programlama ile ilgili bilgi birikimim arttı hem de Türkiye’deki robot sektörü hakkında bilgi sahibi oldum.”  

Fanuc Türkiye Ümraniye ofisinde 9-17 saatleri arasında gerçekleştirilen ve üç gün süren eğitimde, eğitim için geliştirilen hücre kullanılıyor. Bu hücrede LR Mate 200iD 4S robotu bulunuyor.

Firma, eğitimler ile sertifikalarını alan öğrencilerin sektörde destekçisi olmaya devam ediyor.

ÖNE ÇIKMA İMKANI SAĞLIYOR

Robot programlamanın yanı sıra robot temel seviye eğitimleri, ileri seviye, elektrik bakım ve arıza bulma gibi eğitimlere katılım sağlamak isteyen öğrenciler, firmanın eğitim, yarışma ve etkinlik platformu Fanuczone web sitesi üzerinden detaylı bilgi alabiliyor ve eğitimlere başvurabiliyor.