Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Gökçüoğlu, Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanında Mükemmeliyet Merkezi Projesi ile Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Çınarlı MTAL)'nin ağırlıklı olarak robot teknolojilerinde kullanılan servo motorları üreterek ihraç edebilecek kabiliyete ulaşmasının planlandığını ifade etti.

BAKANLIK VE AVRUPA BİRLİĞİ TARAFINDAN DESTEKLENİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi'nin desteklediği "EBSO Elektrik Elektronik Teknolojileri Alanında Mükemmeliyet Merkezi Projesi"nin açılış toplantısı, İzQ İnovasyon Merkezi'nde yapıldı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Medet Ekşi ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Adil Özyiğit'in değerlendirmelerde bulunduğu törende, Göcükoğlu da bir konuşma gerçekleştirdi. Göcükoğlu konuşmasında, projeye ilişkin bilgiler paylaştı.

500 BİN AVRO DESTEK VERİLEN PROJEDE NELER YAPILACAK?

İzmir'de mesleki eğitimde etkin olan birçok kurumu bir araya getirme fırsatını sunan projenin meslek liselerinin kuruluş hedeflerini tekrar yerine getirmesi açısından önemini vurgulayan Gökçüoğlu, yaklaşık 500 bin avro destek sağlanan proje çerçevesinde yapılacakları anlattı.

Çınarlı MTAL içerisinde Elektrik-Elektronik ve Endüstriyel Otomasyon alanlarında Endüstri 4.0 altyapısıyla sektörel mükemmeliyet merkezi kurulacağını bildiren Gökçüoğlu, İzmir ve farklı şehirlerdeki 150 elektrik-elektronik alan öğretmeninin verilecek hizmet içi eğitimle birlikte yetkinliklerinin arttırılacağını kaydetti.

KANTEC, AMERİKA’DA TAVUK KELEBEĞİ TANITTI KANTEC, AMERİKA’DA TAVUK KELEBEĞİ TANITTI

SERVO MOTOR ÜRETİLİP İHRAÇ EDİLECEK

Sektörel mükemmeliyet merkezinden Çınarlı MTAL öğrencilerinin yanı sıra elektrik-elektronik ve endüstriyel otomasyon alanında çalışan teknik personellerin ve bu alanda kurs almayı amaçlayanların faydalanabileceğini belirten Gökçüoğlu, yapılacak çalışmaları şu şekilde özetledi:

"Okulumuz, bu merkezde yapılacak çalışmalar sayesinde servo motor üretip ihracatını gerçekleştirecek ilk meslek lisesi olacak. Kuracağımız atölyelerde üniversitelerimizle beraber çalışarak hedefimize en kısa zamanda ulaşacağımıza yönelik inancımız tamdır." (AA)