Metal imalat sektörü için önemli çözümler sunan Askaynak, son dönemde robotik otomasyon ve Endüstri 4.0 alanlarına odaklanarak özgün uygulamalar geliştiriyor. Yeni dönem hedeflerini ve projelerini konuşmak amacıyla bir araya geldiğimiz Askaynak Satış Operasyonları Müdürü Emre Mete, “Robotik otomasyon faaliyetlerimizi 2017 yılında Askaynak merkez fabrika çatısı altına taşıdık. Bu hareket ekiplerimiz ve yetkinliklerimiz arasındaki sinerjiyi daha da arttırdı. Otomasyon stratejimizi geleceğin ihtiyaçlarına uyacak şekilde yeniden oluşturduk. Bu yeni vizyon doğrultusunda insan kaynağımızı, yetkinliklerimizi güçlendiriyoruz. Bugüne kadar birçok farklı sektörde, Türkiye’de ilk olacak otomasyon çözümlerini uygulamaya aldık. Robotik alandaki inovasyonlarımızı kendi üretim hattımızın iyileştirilmesinde de kullanıyoruz. Daha verimli, hızlı ve kaliteli üretime ek olarak, “akıllı fabrika” çözümlerini devreye alıyoruz.” dedi.

GENİŞ BİR ÜRÜN GRUBUNA SAHİBİZ

Kuruluşumuzdan biraz bahsederek başlamak istiyorum. Eczacıbaşı-Lincoln Electric Askaynak olarak, Kocaeli'de yer alan genel merkezimiz ve fabrika binamız, İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana'da bulunan 4 satış büromuz ve 800'ü aşkın satış noktamızla tüm Türkiye’ye hizmet veriyoruz. 22.000 m²'si kapalı olmak üzere toplam 43 bin m²'lik bir alan üzerine kurulu olan tesisimiz, geniş bir coğrafyada metal imalat sektörünün kaynak teknolojileri başta olmak üzere tüm birleştirme ve kesme ihtiyaçlarına cevap verecek bir hizmet veriyor. Türkiye’nin lider kaynak uzmanı olarak, hali hazırda otomotiv/ulaştırma, inşaat/altyapı, enerji, üretim ve gemi inşa, boru imalat/boru alanlarına kadar uzanan birçok sektörle çalışıyoruz. Kaynak sarf malzemeleri ve kaynak makineleri lokomotif ürünlerimiz olmak üzere, oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahibiz. Duman emme sistemleri, koruyucu ekipmanlar gibi tamamlayıcı ürünler ve ana faaliyet alanımıza komşu pazarlarda yer alan gaz ekipmanları ile aşındırıcılar ürün gamımızı derinleştiren diğer ana kalemler. Askaynak, Kobatek ve Lincoln Electric markalı kaynak sarf malzemeleri, ekipman ve aksesuarları, Askaynak Automation robotik ve mekanik otomasyon sistemleri, Harris ve Askaynak by Harris marka gaz ekipmanlarını kapsayan geniş ürün gamımız ile Türkiye ve dünya pazarının farklı segmentlerine hitap ediyoruz.

ROBOTİK OTOMASYON KONUSUNA ODAKLANIYORUZ

Son dönemde özellikle robotik otomasyon ve Endüstri 4.0 alanlarına odaklanıyoruz. Askaynak Automation markamızla robotik otomasyon alanında özgün projeler ve uygulamalar geliştiriyor, kaynaklı robotik otomasyonun yanı sıra farklı robotik uygulama alanlarında da yetkinliklerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Endüstri 4.0 kapsamında; kaynak, kesme, robotik-otomasyon ve sensör entegrasyonu konusunda sanayimize hizmet ediyoruz. Robotik otomasyon faaliyetlerimizi 2017 yılında Askaynak merkez fabrika çatısı altına taşıdık. Bu hareket ekiplerimiz ve yetkinliklerimiz arasındaki sinerjiyi daha da arttırdı. Otomasyon stratejimizi geleceğin ihtiyaçlarına uyacak şekilde yeniden oluşturduk. Bu yeni vizyon doğrultusunda insan kaynağımızı, yetkinliklerimizi güçlendiriyoruz. Bugüne kadar birçok farklı sektörde, Türkiye’de ilk olacak otomasyon çözümlerini uygulamaya aldık. Robotik alandaki inovasyonlarımızı kendi üretim hattımızın iyileştirilmesinde de kullanıyoruz. Daha verimli, hızlı ve kaliteli üretime ek olarak, “akıllı fabrika” çözümlerini devreye alıyoruz. Bunların yanı sıra son yıllarda iş süreçlerimizde sürekli iyileştirmeye, hata azaltmaya ve maliyet iyileştirmeye odaklandık. Bu bağlamda ekiplerimizin yetkinliklerini geliştirdik ve birbirinden değerli yalın altı sigma projeleri gerçekleştirdik. Bu alanda ortağımız Amerikan Lincoln Electric’in küresel kuruluşları arasında da en başarılılardan biriyiz. Tabii ki sürdürülebilirlik bizim ve ortaklarımız için en önemli ve uzun soluklu gelişme alanlarından biri. Çevre ve iş güvenliği alanında hem Türk hem Amerikan ortaklarımızdan bir çok iyi uygulama ödülü aldık.

HEDEFİMİZ SIFIR KAZA VE ÇALIŞAN MUTLULUĞU

Askaynak’ta öncelikli hedeflerimiz sıfır kaza ve çalışan mutluluğu diyebilirim. 2017 yılında iş güvenliği alanında büyük iyileştirmelere ekip olarak imza attık. Askaynak’ta bağlılık yüksek ve çalışma süreleri çok uzun , 2018 de 8-10 emekli arkadaşımız var , onların yerine başlayan genç arkadaşlarımız yine uzun yıllar çalışmayı hedefliyoruz. Bizim için çalışanların birbirleriyle olan ve kuruluşla olan ilişkilerinin samimi olması çok değerli. Lojistik depo ve nakliye anlamında saygıdeğer bir sağlayıcı ile güzel ve verimli bir işbirliği yaptık. Türkiye’nin ve dünyanın heryerine çok kısa sürede dünya standartlarında hatasız sevkiyat yapabiliyoruz. Müşteri memnuniyeti konusunda çıtayı nasıl yükseltebiliriz, müşteri deneyimini nasıl iyileştirebiliriz, en kritik görevimiz bu. Bu bağlamda müşteriye temas ettiğimiz tüm fiziksel ve dijital noktaları değerlendiriyoruz.