Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi ile Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi, toplam 6 bin 441 ziyaretçi ile bir rekora imza attı. Hem Robot Yatırımları Zirvesi’ne gelen ziyaretçiler hem de Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi için gelen ziyaretçilerin tamamına yakını her iki zirveyi de ziyaret ettiler.     

Fabrikaların üretim, yatırım, bakım ve satın alma süreçlerinden sorumlu teknik yetkililerin ve üst düzey yöneticilerinin ziyaret ettiği iki zirve kapsamında, 3 gün boyunca otomotiv, beyaz eşya, gıda, makina, metal, elektrik-elektronik, telekomünikasyon, enerji, plastik-kauçuk, ağaç, kağıt, mobilya, boya, demir, çelik, kozmetik, cam, ilaç, ambalaj, hızlı tüketim ile inşaat ve yapı malzemeleri, çimento, seramik ve kimya sektörleriyle ilgili paneller düzenlendi. 

Sektörel panellerin dışında, MAKFED üyesi dernekler ve TÜSAYDER'in çözümlerinin aktarıldığı oturumlar da gerçekleştirildi. Sunumlarda özellikle üretim süreçlerini modernize ederek, maliyetleri düşürmenin püf noktaları anlatılırken, son dönemde devreye alınan projelerin öne çıkan özellikleri konuşuldu. Uygulama örneklerinin yer aldığı zirveden, ziyaretçi ve katılımcı firmalar oldukça memnun kaldıklarını yazılı ve sözlü olarak belirttiler.     

ÇOK SAYIDA KATILIMCI FİRMA STANDINI BÜYÜTMEK İSTİYOR     

Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi, sektör profesyonelleriyle, üretim süreçlerinde robotları entegre etmek isteyen firmaları bir araya getirmeye devam etti. 16-18 Ekim tarihlerinde düzenlenen 3 günlük organizasyon esnasında katılımcı firmaların birçoğu yatırım potansiyeli olan firmalarla tanışmanın memnuniyetini dile getirdi. Zirvede ziyaretçilerini daha iyi ağırlayabilmek için standını büyütmek isteyen çok sayıda firma oldu.    

TÜRKİYE’NİN HER BÖLGESİNDEN POTANSİYEL YATIRIMCILAR GELDİ    

Türkiye’nin farklı bölgelerinden sanayicileri bir araya getiren 4.Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi ile 1.Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi ve Sergisi, 6 bin 441 kişiyi ağırladı. Etkinliğin ziyaretçi dağılım oranında ziyaretçilerin yüzde 61 gibi büyük çoğunluğu İstanbul'dan katılırken, onu yüzde 11 ile Bursa ve yüzde 10 ile Kocaeli izledi. Türkiye’nin dışında 21 ülkeden gelen ziyaretçiler de oldu.
 

Ziyaretçilerin İllere Göre Dağılımı:


 
GELEN ZİYARETÇİLERİN PROFİLİ

Standart fuar konseptinden farklı yapısı ile katılımcı firmaları ve ziyaretçileri buluşturmayı hedefleyen zirvelerde, sektör dışı ziyaretçi profili minimumda tutuldu. Gelen ziyaretçilerin profili değerlendirildiğinde her 4 kişiden 1’i üst düzey yönetici ve firma sahiplerinden oluştu. Üretim süreçlerinden sorumlu kişilerle birlikte değerlendirildiğinde, Zirve’ye gelen her iki kişiden birinin yatırım kararını doğrudan etkileyecek kişilerden oluştuğu dikkat çekti.

Ziyaretçilerin Görev Dağılımı:


2019 TAKVİMİ:    
5. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi     
1-3 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenecek.