Robomax Robotik Otomasyon Proje Satış Müdürü Mustafa Neiyi, Zirve’de uzmanlık alanları olan döküm taşlama, CNC besleme, kaynak ve cüruf toplama robotlarına odaklanacaklarını belirtti.

“EL İŞÇİLİĞİ VE SARF MALZEME GİDERLERİNDEN KURTARIYOR”

“Robotsuz fabrika kalmasın” sloganıyla yola çıkan Konya merkezli Robomax; döküm taşlama robotları, CNC besleme, kaynak robotları ve cüruf toplama robotları üzerine uzmanlaştı. Firma, otomasyonundan proje ekibine ve mekaniğine kadar tüm faaliyetlerini kendi bünyesinde ve partner olarak çalıştığı firmalar ile gerçekleştiriyor ve anahtar teslim kurulumlar yapıyor.

Döküm sektöründe dökümü dökmekten ziyade taşlayabilmenin önem kazandığına dikkat çeken Neiyi, “Örneğin aylık bin ton döküm döküyorsunuz ama 300 ton taşlayabiliyorsunuz. Kapasiteniz de 300 ton döküm taşlayabildiğiniz kadar oluyor.” dedi.

NİLUS MÜHENDİSLİK’TEN OTOMOTİV DEVİNE HEMMİNG PROSESİ NİLUS MÜHENDİSLİK’TEN OTOMOTİV DEVİNE HEMMİNG PROSESİ

Taşlama sistemini geliştirebilmek amacıyla geçmişte Konya’daki döküm firmalarına fason taşlama dahi yaptıklarını kaydeden Neiyi, döküm taşlama robotlarının üç vardiya çalışan bir yerde 20 ton kapasite ile çalıştıklarını, işletmelerin el işçiliği ve sarf malzeme giderlerini ortadan kaldırdığını vurguladı.

“ROBOTİK OTOMASYON ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR”

Otomasyon ve robot sektörünün pandemiyle birlikte altın çağını yaşadığını vurgulayan Neiyi, söz konusu sistemlere yatırımın ve geçişin arttığını dile getirdi.

Firmalarında da 2 katına yakın sipariş talebi aldıklarının altını çizen Neiyi, “Salgın, bazı sektörleri bitirme aşamasına geldi ama endüstriyi bilhassa robot ve otomasyon firmalarının ivme kazanmasını sağladı. İnsanlar, robotla çalışmaya, robotlara daha da alıştı. Pandemiden önce robot yatırımı yaparken çok fazla düşünen firmalar, artık otomasyona geçmesi gerektiğini hatta geç kaldığını süreci ne kadar uzatırsa daha büyük problemlerle karşılaşacağını bilerek bu doğrultuda yatırımlarına hız verdiler.” dedi.

“8-9 AYDA YATIRIM DÖNÜŞÜ SAĞLIYOR”

En verimsiz robot yatırımının bile en fazla 24 ayda kendini geri ödediğini hatta taşlama sistemlerinde üç vardiya çalışınca 8-9 aya kadar inebildiğine dikkat çeken Neiyi, son olarak Zirve ile ilgili olarak “5-7 Ekim tarihlerinde, uzun bir aradan sonra fiziksel bir etkinlikte bir araya gelecek olmaktan ötürü mutluyuz. İlk kez katılacağımız için de ayrı bir heyecanımız var. Güzel bir fuar olacağını düşünüyorum. Uzun bir aradan sonra bir araya gelmek bile beklentilerimizi karşılıyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

ZİRVE’DE NELER SERGİLEYECEK?

Zirve’yi ilk zamanlarında ziyaret ettiklerini, firma olarak ilk kez katılım sağlayacaklarını belirten Neiyi, “Zirve’nin direkt olarak robot yatırımı yapmayı planlayan, bu konuda bilgi almak isteyen firmalara hitap ettiğini gördükten sonra özellikle son birkaç yıldır katılmayı düşünüyorduk. Geçen yılki Zirve pandemi nedeniyle ertelenince bu yıla nasip oldu. Firmamız adına faydalı olacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Robomax’ın standını ziyaret edenlerin, firmanın uzmanlık alanı olan sistemlerin tanıtımlarıyla karşılaşacaklarını, aynı zamanda kurulu sistemlerin nasıl çalıştığını görselleriyle birlikte izleme fırsatı bulacaklarını aktaran Neiyi, bir demo hücrenin yanında küçük ve kompakt bir hücre de sergilemeyi planladıklarını söyledi. Neiyi, ziyaretçilerine ayrıca; “Bir taşlama sistemi üzerinde ilerleme hızı nedir?”, “Ne kadar yollu çapak alınabilir?”, “Kesme yapılabilir mi?”, “Bir CNC besleme uygulamasında CNC’nin verimi ne kadar artırılabilir?”, “Bu uygulamalarda hangi marka ve model robotlar kullanılır?” gibi akıllarındaki soruları, merak ettiklerini sorabileceklerini ve bu kapsamda ayrıntılı bilgilendirmeler yapacaklarını bildirdi.