Metal işleme sektöründe faaliyet gösteren Renkler Makina, kaynaklı imalatlarında kullanmak üzere 12. endüstriyel robot yatırımına imza attı.

MANİSA FABRİKASININ İLK YATIRIMI

Yeni yatırım, firmanın toplamda 12. ve Manisa fabrikasının ilk metal yakalı çalışanı olarak makina parkuruna entegre edildi.

Firmanın Manisa fabrikasının ilk robot yatırımı olması dolayısıyla öncelikle çalışanların motivasyonuna ve vizyonuna katkısı olacağı düşünülen robotun ayrıca kaynaklı imalat prosesinin kalitesini, standardını ve verimliliğini artıracağı ve firmanın kaynak kabiliyetinin ilerlemesine fayda sağlayacağı bildirildi.

ABB’nin IRB 1520ID modeli olan robotun, hortum paketi tamamen üst kola ve robotun tabanına entegre edilmiş durumda ve bu özelliği gücün, kaynak telinin; koruyucu gaz ve basınçlı hava dahil olmak üzere, ark kaynağı için gerekli tüm ortamların maksimum performans ve enerji verimliliği için yönlendirildiği anlamına geliyor. Taşıma kapasitesi 4 kg ve erişim mesafesi 1,5 m olan yeni metal yakalı çalışan, aynı zamanda konumlandırma esnekliği ve kısa çevrim süresi sunuyor.

"ENDÜSTRİ 4.0 YOLUNDA YENİ YATIRIMLARA DEVAM EDECEĞİZ"

Konuya ilişkin firmadan yapılan açıklamada, “Öncelikli beklentimiz, robot kullanımı ile üretim hatalarının azalması yönündedir. İmalatta sağlanan standartlaşma ile müşteri memnuniyetimizi daha da artırmayı hedefliyoruz. Robotun üretimimizde sağladığı faydalarla beraber Endüstri 4.0 yolunda yeni yatırımlarımıza devam edeceğiz.” ifadeleri kullanıldı.

METAL YAKALI ÇALIŞAN SAYISINI 15'E ÇIKARACAK

Endüstri 4.0 yolunda hızla ilerlemesini sürdüren, 2025’e kadar olan yatırımlarını planlayan Renkler Makina, 2021 yılı tamamlanmadan makina parkuruna 3 adet robot yatırımı daha gerçekleştirmeyi ve üretimdeki metal yakalı çalışan sayısını 15’e çıkarmayı amaçlıyor.

Bununla birlikte 2022 yılı yatırım planlarına başlayan şirket, abkant, punch ve montaj hatlarına robot yatırımları yapmak için firmalarla görüşmelerine devam ediyor.