Promeda geliştirdiği otomatik vidalama robot projesi ile barkod okuyucu ile haberleşerek ürün bilgisinin prototipe aktarılması, otomatik vidalama hattındaki merkezleme sisteminin hattan gelen ürüne göre vida tutucularının konumlandırılmasının yapılmasını sağlar. Projenin en yenilikçi tarafı ise tüm bu işlemlerin hat devam ederken yapılıyor oluşudur. Daha önceden duran TV’lere operatörler tarafından atılan vidalar, yerini hat hareket halindeyken robot kollar tarafından atılan vidalara bırakmıştır. Sistemde Siemens marka özel kontroller ve mekanik tasarımı, yazılımı özgün olan Scara robotlar kullanılmıştır.

Günümüz montaj sanayinde vidalama prosesi yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Montaj sanayide elle yapılan bu işlemin besleme kısmının otomatik yapılması sağlanmıştır. Ancak bu otomatik beslemeyle senkron çalışarak her vardiyada aynı sayıda üretimi ve kaliteyi yapacak şekilde otonom bir sistem ihtiyacı bulunmaktadır. Önümüzdeki 5 yıl içinde beyaz eşya sektörünün tamamının buna yatırım yapacağı ve en uygun modüler sisteme yöneleceklerini tahmin edilmektedir. Bu amaçla Promeda ilk prototipi olan "Yeni nesil TV" kartlarının ürün tipinin barkod okunarak tespit edilmesi ve buna göre otonom vidalamanın mevcut hatlara senkron olarak yapılabilmesi için projeye başlamıştır.

Makine girişinde konumlandırılmış olan bir adet barkod okuyucu ürün üzerindeki barkodu okuyarak PLC’ye kod bilgisini aktarır ve bu kod MES aracılığıyla IT’ye yönlendirilir. IT okumuş olduğu bilgiyi HMI’daki ürün bilgisi ile eşleştirilmesini sağlar. Vida atacağı pozisyonu bilen gripper vidayı atıp torka ulaşınca diğer görev için aynı işlemleri yapar. Promeda’nın yapmış olduğu bu sistem ile gelecekte beklenen müşteri taleplerinin çok değişkenlik göstermesi durumunda bunu sağlamanın yolunun esnek üretim hatlarına sahip olunması gerektiği anlayışı kuvvet kazanmıştır.%85 olan verim %99a yükselmiştir.